Beč destinacija broj 1 za doček Nove godine

Dobrodošli u svijet cirkusa, spektakla i ekstravagancije

Beč – grad koji živi 365 dana u godini. Grad koji se smjestio na obalama Dunava i broji oko 1,6 milijuna stanovnika. Grad koji se ponosi svojom kulturnom i povijesnom baštinom. Ali i grad koji se ponosi tortom Sacher.

Blagdani su, a to za glavni grad Austrije znači samo jedno: neviđenu gužvu i gotovo tri milijuna posjetitelja koji defiliraju gradom za vrijeme adventa koji ondje uz pomoć sajma traje do 6. siječnja.

Inspiraciju za uređenje dizajneri su našli u dvadesetim godinama

Da, Beč je sve to, ali da biste ga posjetili, treba negdje i prespavati. Nas se zbog specifičnog izgleda dojmio 25hours Hotel Wien koji se nalazi u bečkom 7. okrugu i dio je grupacije Design Hotels. Upravo ondje smještena je mlada, liberalna scena Beča, a navedena ulica poznata je i po bogatom šopingu. No, hotel je sam po sebi atrakcija. Već na prvi pogled jamči zabavu.

Hotel se predstavlja kao mjesto nezaboravne zabave: “ovo je svijet cirkusa, spektakla i ekstravagancije, a blago dodiruje i ludilo”. Dizajn svakog hotela mora biti inspiriran lokacijom i po tome mora biti prepoznatljiv.

Dizajn je, dakle, pokazatelj filozofije tvrtke, smatraju u 25hours Hotel Wien koji se sastoji od 34 apartmana sa svim luksuzom koje hotel mora imati. Prekrasan pogled, koji se proteže iznad bečkih krovova, za svakoga gosta nudi se s terase na kojoj je moguće popiti piće i nešto pojesti.

Dizajn hotela, čije noćenje stoji od 110 eura, potpisuje BEWM Architekten und Patner Dreimeta, a spoj je baroka i moderne arhitekture. Ono što goste privlači je upravo arhitektura i dizajn koji je inspiriran početkom dvadesetih godina kad je vladalo zlatno doba cirkusa.

To je hotel u kojem su mislili na svaki sitni detalj. Projekt je odrađen je u suradnji s nagrađivanim arhitektima Arkanom Zeytinogluom i Arminom Fisherom te je osmišljen ambijent improvizacije i kontradikcije. Poseban doživljaj daju baršunaste zavjese, kao i pomno odabrani antikviteti koji stoje na sirovim betonskim podovima.

Velika pozornost posvećena je i zidovima koji uveseljavaju svojim šarenilom. Opisuju ih kao šarene konfete koji samo što nisu eksplodirali. Nastali su uz pomoć najpoznatijih njemačkih ilustratora. Riječ je o tematskim kreacijama koje miješaju fantaziju i stvarnost, isto kao i prostor i vrijeme.

Namještaj je, naravno, potpuno uklopljen u cirkusku priču.

“Volimo pričati priče predmetima. Ne znamo jesu li stvarne, ali zapravo ne želimo ni znati. Sve u svemu, kad odlazite, vjerojatno ćete otići s osjećajem da priča nije istinita, no uvijek ćete se pitati ima li ipak barem malo istine u svemu…”, opisuju svoj namještaj.

Ovo je samo jedan od hotela tvrtke 25hours koji godinama stvara tradiciju i priča svoju priču. Ono što je njihova želja, a očito i uspjeh, jest pružiti vrhunsku uslugu i nabaciti gostima osmijeh na lice.

Uostalom, otiđite i uvjerite se… dočekajte Novu 2014. u cirkusu. Sretno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:39