YOLOstel

Beograd dobio prvi dizajn hostel

Veselo. Bezbrižno. Šareno.

Svoj prvi dizajnerski hostel s originalnim interijerom koji zbog boja i uzorka jednostavno ne može proći nezapaženo nedavno je dobio Beograd, glavni grad Srbije koji je još donedavno za mnoge bio sinonim isključivo za ludu zabavu i nezaboravne noćne provode. No, od tih vremena puno se toga promijenilo. Barem u dizajnerskom smislu. Tako Beograd danas jako njeguje kreativnost i lijepe stvari, a to najbolje pokazuju brojni restorani i barovi koji su se otvorili, a o čijem se unutrašnjem uređenju itekako vidljivo promišljalo, a sve u cilju da budu drukčiji, jedinstveni, prepoznatljivi.

Tu je i sjajna Dizajnerska četvrt, mjesto na kojem možete kupiti unikatne predmete mladih domaćih umjetnika, zatim Mikser House koji je zapravo logična prostorna posljedica već tradicionalnog Mikser festivala koji na jednome mjestu okuplja dizajnere iz regije, ali i svijeta. Riječ je o prvom balkanskom dizajn centru, praktički domu za sve koji pripadaju ovom svjetu, a koji je kombinacija dućana s unikatnim stvarima s prostora cijelog Balkana i zanimljivih predavanja i radionica.

Lokacija je sjajna, centar grada, nedaleko od Kalemegdana i Skadarlije

Nadalje, tu je i Supermarket Concept Store koji predstavlja mjesto gdje se spajaju moda, dizajn, glazba, izdavaštvo, umjetnost i gastronomija. Supermarket obuhvaća restoran, dućan, beauty lounge, wine bar, spa, cvjećarnicu i art corner. Genijalna dizajnerska mjesta diljem Beograda koja slave dizajn mogli bi nabrajati još u nedogled, no ipak ćemo se u ovoj priči zadržati na onom posljednjem, prvom dizajnerskom hostelu u Srbiji naziva YOLOstel čiji je glavni moto – samo jednom se živi. Hostel je interijerski i sadržajno podređen svima koji vole putovanja. Lokacija, koja je svima jako bitna, ovdje je savršeno pogođena.

Naime, hostel se nalazi u samom centru grada, samo par koraka dalje od Kalemegdanske tvrđave, glavnog šetališta u Knez Mihajlovoj ulici, od boemske četvrti Skadarlija i veoma blizu dijela grada bogatog noćnim životom – Savamala. U okolici YOLOstel-a dućani su otvoreni 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu, ljekarna, kafići, bankomati, pekarnice i sl. – Svaki gost kod nas dobiva besplatnu mapu Beograda kao i sve informacije o događanjima u gradu.

Hostel ima četiri sobe, dnevni boravak, kuhinju i dvije kupaonice

S nama ste u centru zbivanja – kažu iz hostela i dodaju kako YOLOstel nudi maksimalnu udobnost koju putnik može poželjeti. – Raspolažemo s četiri prostrane sobe, dvije kupaonice, kuhinjom i dnevnim boravkom koji je jako šareno uređen, ali sa stilom. Razigran je, bezbrižan. Istovremeno veseli i opušta. S druge strane, svaka soba je drukčije uređena, no sve su osmišljene s jednim ciljem: da gostu omoguće udobnost te da svaki gost, ovisno o svom karakteru i stilu, odabere savršenu sobu za sebe. Ono što daje posebnu čar svakoj sobi jest to što je svaki komad namještaja posebno napravljen i osmišljen – kažu u hostelu.

Inače, dnevni boravak, koji je samo srce hostela, osim razigranog šarenila također je i svojevrsna zona za odmaranje, čitanje knjiga, novina ili časopisa, ali ima i zabavni karakter, pa gosti ovdje mogu i igrati poker, monopoli ili, pak, kartati, mogu slušati glazbu, gledati TV ili se jednostavno družiti. – Dnevni boravak je zamišljen kao mjesto za druženje, a ne za lude tulume – sa smješkom upozoravaju iz hostela koji se posebno ponosi i šarmatnom kuhinjom u kojoj gosti mogu probati besplatnu juhu, čaj, domaću kavu ili domaću rakiju. Više informacija o hostelu možete pronaći na web stranici www.yolostel.rs

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:11