INTERIJER KOJI ODUŠEVLJAVA

Besprijekorno uređeni stan koji dokazuje da minimalizam može biti savršeno rješenje

 

Danas vas vodimo u predivan stambeni prostor u Brazilu koji dokazuje da minimalistički stil uređenja još uvijek može biti savršen izbor, bez obzira na to kolike je stan ili kuća kvadrature. Uređenje ovog prostranog i fenomenalnog stana koji oduzima dah na prvi pogled potpisuju dizajneri studija Archilab.

Kako se dizajneri malih stanova često suočavaju s velikim izazovima pri uređenju, ništa manje problema nemaju ni oni koji rade na renoviranju velikih stanova - a upravo vas u jedan takav vodimo sada. Naime, radi se o prostranom stanu od čak 217 kvadrata u kojem je svaka prostorija uređena pametno.

Kao što i sami možete vidjeti, u cijelom stanu prevladava minimalistički stil uređenja. Interijer ima otvoreni tlocrt. Dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica tako su međusobno povezani u jednu veliku cjelinu koja niije samo praktična, već je i vizualno privlačna.

U stanu dominiraju siva i bijela boja te drvo koje daje toplinu prostoru. Zanimljivi su i visoki barski stolci u kuhinji, a stol za kojim se nalaze može se i proširiti. Upravo je to proširenje na kuhinjskom otoku multifunkcionalno i izvrsno rješenje kada vlasnicima stana dođu gosti.

Isti stil uređenja nastavlja se i u sobama za spavanje, koje su jednostavno uređene, kao i dnevna zona. Ovaj je stan lijepi primjer jednostavnog luksuza u interijeru.

S obzirom na to da je riiječ o minimalizmu, dizajneri su se više usmjerili na funkcionalnost, a nešto manje na vizualne doživljaje ili dekorativne detalje. Kamen, staklo i drvo primarni su materijali koji se koriste u cijelom stanu, a njihova kombinacija posebno dolazi do izražaja u kupaonici.

Svaka spavaća soba u stanu ima vlastitu garderobu o kojoj mogi sanjaju.

Izvor: Homedit.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 15:59