MISTERIOZNI NOVI VLASNIK

Pariški stan modnog dizajnera Karla Lagerfelda prodan za 10,8 milijuna eura - duplo više od tražene cijene

 ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA/ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA

Pariški stan u kojem je legendarni modni dizajner Karl Lagerfeld živio posljednjih deset godina prije smrti prodan je za 10,8 milijuna eura - gotovo dvostruko više od tražene cijene, objavio je list Le Parisien. Futuristička luksuzna rezidencija bivšeg umjetničkog direktora Chanela gleda na Seinu i muzej Louvre. Pravo pristupa aukciji bilo je uslovljeno depozitom od 1,06 miliona eura, a konačna cijena, s javnobilježničkim pristojbama, iznosila je 11,1 milijun eura.

image
ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA/ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA
image
RINDOFF-GARCIA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA/RINDOFF-GARCIA/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Stan od čak 260 četvornih metara nalazi se u zgradi iz 17. stoljeća u četvrti Saint-Thomas d’Aquin, što je jedna od najatraktivnijih pozicija u Parizu. Prije nego što se Lagerfeld uselio u njega, u potpunosti je preuređen u futurističkom stilu. Dodani su betonski podovi i pregrade od pjeskarenog stakla, staklene police za knjige i kuhinja u potpunosti izrađena od nehrđajućeg čelika. Dnevni boravak se prostire na čak 120 četvornih metara, a zanimljivost je da je dizajnerova garderoba zauzimala 50 kvadrata.

image
ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA/ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA

No tko će u ovom luksuzom stanu uživati kao novi vlasnik, organizator dražbe nije otkrio. Ostalo je potpuna misterija i odakle je, koja je nacionalnosti i iz kojeg je razloga bio spreman platiti tako visoku cijenu, duplo višu od početne.

image
ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA/ALAIN JOCARD/AFP/PROFIMEDIA

A kako je sve to nekoć izgledalo u stvarnosti, dok je Karl Lagerfeld bio živ, moći će se vidjeti u lipnju, kada na Disney+ dolazi serija o njegovom životu "Becoming Karl Lagerfeld" s Danielom Bruhlom u glavnoj ulozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 05:55