KAKVO ZDANJE!

Beyonce i Jay-Z kupili najskuplju kuću u Kaliforniji, projekt poznatog japanskog arhitekta Tadaa Anda

 Google Earth
Radi se o drugoj najskupljoj kući u povijesti Sjedinjenih Američkih Država

Beyoncé i Jay-Z platili su 200 milijuna dolara u gotovini za jednu od rijetkih rezidencija koje je poznati japanski arhitekt Tadao Ando projektirao u Sjedinjenim Državama, prenosi Domus. Kuća je definitivno najcjenjenija u Kaliforniji (iako su njih dvoje uspjeli spustiti cijenu za 95 milijuna), a druga je najskuplja u povijesti svih Sjedinjenih Država.

S površinom od oko 3800 metara četvornih, okruženom s 8 hektara zemlje, vilu su 1999. godine od japanskog arhitekta naručili televizijski producent William Bell i njegova supruga Maria – veliki kolekcionari djela Jeffa Koonsa – a zatim su je gradili petnaest godina kasnije. Beyoncé i Jay-Z također su puno uložili u umjetnička djela, kupujući i mnoga djela Warhola i Basquiata, koja se u ovoj rezidenciji mogu najbolje izložiti.

U potpunosti izrađena od armiranog betona, čiji je Ando majstor i pjesnik, karakteriziraju je jednostavne i minimalističke linije, te veliki prozori koji propuštaju prirodno svjetlo. Vanjski prostor je prošaran plavim bazenima i postoji pristup privatnoj plaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:28