Villa Campi u Istri

Bezvremenska elegancija autentične istarske kuće

Posjetili smo imanje s Villom Campi bračnog para Radolović, koji je s arhitektom Valterom Kostešićem osmislio savršen objekt

Nakon višemjesečne potrage za idealnom lokacijom na kojoj bi sagradio kuću za odmor, bračni par Radolović iz Pule ugledao je parcelu u malom selu Veliki Vareški sa samo 20-ak žitelja, smješteno u jugoistočnoj Istri, i odmah se “zaljubio”.

Površine 2800 četvornih metara, nalazila se na rubu sela, praktički u šumi, na osami, okružena maslinicima i vinogradima, a opet blizu mora i urbane sredine. Znali su da će na njoj moći realizirati sve svoje ideje.
- Vizija je bila sagraditi kuću koja će se diferencirati od klasične ponude kuća za odmor u Istri.

Više nije dovoljno gostu ponuditi kuću za bazenom, htjeli smo mu ponuditi doživljaj, emociju i istinsku relaksaciju, izgraditi svojevrsni resort, tako da mu nije potrebno niti izlaziti s imanja. Prosječan gost cijelu godinu radi u urbanoj sredini i taj jedan put godišnje kada ode na odmor, želi vrijeme provesti s obitelji i bliskim ljudima u prirodi u sinergiji sa svim sadržajima koje kuća nudi. To smo htjeli postići - prepričavaju nam Paula i Ivan Radolović i vode nas kroz imanje s Villom Campi.







Uz kuću površine 280 četvornih metara nalazi se grijani bazen od 50 kvadrata s hidromasažnom klupom i stolom u samom bazenu, teniski teren, golf-teren sa sedam rupa te brojne igre za sport i rekreaciju kao što su košarka, badminton i stolni tenis. Ponosno nam pokazuju stari hrast na parceli oplemenjen kućicom na stablu s toboganom i ljuljačkom. Svaki metar parcele pomno je isplaniran i uređen, nekoliko je lounge kornera, sjenica s ležaljkom, ručno rađena kamena klupa...






HARMONIJA S OKOLIŠEM

Uređenje okućnice i gradnja vile trajali su samo deset mjeseci. Radolovići su imali jasnu viziju kuće, a angažirali su arhitekta Valtera Kostešića, jednog od vodećih arhitekata za projektiranje istarskih kuća za odmor.
- Željeli smo autentičnu istarsku vilu s baladurom, u harmoniji s okolišom, da se s njim stapa i nadopunjuje. Željeli smo organsku arhitekturu, vizualno oblikovanje koje će se savršeno uklopiti u prostor i mikrolokaciju same vile - dodaju i pokazuju nam dvoetažnu vilu.




U prizemlju su dvije spavaće sobe s kupaonicama, WC te prostrana kuhinja i dnevni boravak iz kojeg se izlazi na vanjsku terasu s ljetnom kuhinjom, velikim stolom za blagovanje, vanjskim kaminom i lounge setom za odmor s TV-om. Na katu su još dvije spavaće sobe s kupaonicama i balkonima. Također, vila ima i SPA sobu s jacuzzijem, staklenom saunom, tušom i grijanom stolicom napravljenom od mozaika te konobu s kaminom, biljarom, enotekom i šankom.


Što se tiče unutarnjeg uređenja, i za to je vlasnica imala viziju, još i prije nego su kupili parcelu, s obzirom na to da joj je dizajn interijera velika strast. - Ideja je bila urediti kuću koja će biti istovremeno ugodna za boravak, topla, a opet elegantna i estetski dotjerana.


Cilj je bio povezati interijer s okolišem i uklopiti ga u isto. Kako se kuća nalazi u ruralnoj sredini, ideja je bila da vodeći stil uređenja, nazovimo ga tako, bude bezvremenska klasična elegancija, s elementima vintage namještaja, pa i pokojim vintage glamuroznim komadom namještaja, kao što su dvije staklene komode u dnevnom boravku - kaže i dodaje kako je osnovna ideja bila ugodan ambijent kroz koji se provlače blagi pastelni tonovi zidova i podova na kojima su pločice koje imitiraju drvene daske i parket u sobama, zatim meke svježe sive tkanine u boravku na trosjedu, dvosjedu i fotelji od kašmira koja je uvezena iz Pariza te drveni namještaj. U centru dnevnog boravka nalazi se veliki, tipični istarski kamin, a pored njega dva dizajnerska komada polica od jelovine i željeza, koji sa samostojećom lampom podsjećaju na industrijski vintage.




SVAKA IMA PRIČU

- Ne robujem jednom glavnom stilu uređenja i elementima drugog stila koji ga šokira, više volim uređenje s više stilova, ali koji se savršeno nadopunjuju - kaže. U blagovaonici je veliki blagovaonski stol, napravljen po mjeri sa željeznim nogama i modernim stolicama od prozirne čvrste plastike, a iznad je centralno postavljen vintage glamurozni luster uvezen iz Engleske, dok je stil kuhinje zamišljen ladanjski i profinjen.

Za sobe, pak, kaže da nije htjela uniformiranost tako da svaka ima svoju priču, ali su povezane sličnim tonovima. U kupaonici jedne od soba na katu, zgodno je spomenuti, nalazi se šareni umivaonik, ručni rad uvezen iz Meksika.

Foto: Foto festival

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 13:59