DODAJ MALO BOJE...

Bijela boja u ovom neobičnom stanu od 64 kvadrata nije nikako bila poželjna

 Notar
Pastelna bež, roza i plava učinili su od ovog prostora dom vrijedan kopiranja

Dizajneri su rekli "ne" bijeloj boji u ovom stanu od 64 metra četvorna u Švedskoj. Iako bismo inače bili skeptični nad ovom informacijom, prvo zato što su Skandinavci u pitanju, a potom zbog kosina i relativno malog prostora koji boje mogu učiniti još manjim, ovdje smo naprotiv ostali pozitivno iznenađeni.

image
Notar
image
Notar
image
Notar

Ni jedna površina u ovom stanu nije u bijeloj boji pa čak ni strop. Pastelna bež, roza i plava učinili su od ovog prostora dom vrijedan kopiranja. Glavni prostor čini prostrani dnevni boravak koji je spojen s blagovaonicom i kuhinjom. Predivan drveni pod u svijetloj nijansi proteže se kroz sve prostorije i daje im jednu mekoću i ugodu. Nasuprot njegovoj prirodnoj boji razliježu se druge nijanse po zidovima, kuhinjskim elementima i komodama kako bi se stvorio doista impresivan prostor s posebnim karakterom.

image
Notar
image
Notar
image
Notar

Detalji poput neobične visilice, u potpunosti crne kuhinje bez gornjih elemenata te divnog drvenog blagovanskog stola s jednako tako dobro odabranim stolcima daju poseban duh ovom prostoru. Igra s nekoliko različitih boja uvijek može biti riskantna, ali baš ovi detalji su ključne točke koje razbijaju tu smjelost u odabiru boja.

image
Notar
image
Notar
image
Notar
image
Notar

Ista priča se nastavlja i u drugim prostorijama stana. Jednaka paleta boja na svim zidovima našla se i u sobama. Glavna i najveća spavaća soba je u nešto tamnijoj nijansi koju odlično ublažava dobar pritok prirodnog svjetla s krovnog prozora, dok je druga soba nešto manja kvadraturom u nježnijim nijansama.

image
Notar

Jedina bijela površina pronašla je svoje mjesto u kupaonici, što je obično primjereno i funkcionalno, dok je manji toalet odlučio kopirati ostatak stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 22:17