Šumski koncept restorana

Bistro Šumski kuhar

U Zagrebu je otvoren zdravi fast food s jelima od konoplje i samoniklog bilja
Profil
Adresa :
Tkalčićeva 7, Zagreb
Radno vrijeme:
pon-sub: 10-23 sata
Večernji program:
20-23 sata

Bistro Šumski kuhar, prvi hrvatski vege-raw fast food restoran s jelima i pićima od konoplje i samoniklog bilja, otvaren je u Tkalčićevoj 7. Ideja o bistrou u kojem će se 70 posto jela bazirati na konoplji, potekla je od Antona Rudana, poznatog kao “lovca na samoniklo bilje”. – Šumski koncept restorana sastoji se od četiri cjeline, kao što su raw food, fast food, dnevna ponuda jela daily menu i à la panj poznatiji kao à la carte, a sve to bit će nadopunjeno raznovrsnim zdravim i svježe cijeđenim sokovima od koprive, gljiva, breze i ostalih biljaka, neobičnim pivima, kupinovim vinom, mlijekom od konoplje, ekološkim kavama, ali, naravno, i slasticama te integralnim kruhom i pecivima – otkriva Rudan, koji navodi da će jela u Šumskom kuharu biti pristupačnih cijena.

Primjerice, cijene menija kretat će se između 50 i 60 kuna, a brze hrane od 25 do 35 kuna. Cilj novog rastorana je, kako navodi Rudan, da zdrava hrana postane dostupna svima. Tako će se i fast food temeljiti na zdravim namirnicama, a na jelovniku će se naći i hampburger, burger od slanutka, ali i falafeli od konoplje i slanutka. Za ponudu raw fooda zadužen je kuhar Ivo Madžar.

– Imat ćemo jela od sirovih namirnica poput specijaliteta od orašastih plodova, pašteta od oraha. sirovih juha od buće, gljiva i špinata. Ponudu ćemo prilagođavati namirnicama koje u našu kuhinju stižu izravno iz šume. Također, radit ćemo slastice od sirovih namirnica, ali i razne salate s dresinzima – kaže Madžar.

Namirnice će, osim Antona Rudana, brati nezaposlene žene s područja posebne državne skrbi, koje su kod Antona zvršile tečaj te su postale postale certificirane beračice samoniklog bilja u Hrvatskoj. – Trenutno će se u restoranu nuditi najviše jela od konoplje, a na proljeće će stići samoniklo bilje. Prilagođavamo se sezonskim namirnicama, a u ponudi će se naći i jela od koprive i maslačka. Također, u ponudi će biti svježi, zdravi sokovi, ali i čajevi – dodaje Rudan.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 22:21