COOL MJESTO

Božićni minimalizam i elegancija u uredu dvije sestre u centru Zagreba

 Damjan Tadic/Cropix

U ovo doba godine sve je nekako ljepše, čarobnije, bajkovitije... Domovi, ulice, ukrašene trgovine, štandovi, trgovi... Sve nekako ima neku magičniju dimenziju, kako to, uostalom, obično i biva s cijelim svijetom u prosincu. Ljepše izgledaju i često jednolični uredi, a mi smo ovaj tjedan posjetili prostor well-being brenda Materia koji se nalazi u mirnoj ulici u strogom centru Zagreba. Sastoji se od dva uredska prostora te zajedničkih dijelova poput hodnika s recepcijom, sobom za sastanke i evente, kuhinje s blagovaonicom i male šarmantne terase.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

- Ured dijelimo s jednim odvjetničkim uredom. Vlasnica prostora prije nekoliko ga je godina iz temelja preuredila, što nam se jako svidjelo te dalo kvalitetnu bazu za izgradnju naše priče. Htjele smo stvoriti ugodan, pročišćen prostor s originalnim detaljima. Drugim riječima, našu malu oazu u kojoj nam je lijepo boraviti i raditi. Prirodni materijali korišteni u uređenju, poput drva, mramora i travertina, idealno su se uklopili u našu estetiku. Poput svih proizvoda koje izbacujemo na tržište, važno nam je bilo da nam je radni prostor kombinacija podjednako funkcionalnih i lijepih elemenata - objašnjavaju Maja Blažević, osnivačica brenda, koja Materia priču gradi sa sestrom Zrinkom.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Božićni duh u njihovu uredu, otkrivaju, vlada već od kraja studenoga, a vlasnice, ujedno i sestre, odmah su se dogovorile da žele stvoriti nenametljivo, a ipak upečatljivo blagdansko ozračje.

- Ured smo uredili sami, uz pomoć naših prijatelja iz trgovine luksuznog namještaja i dodataka Mashroom, čije smo divne proizvode koristili za uređenje - ističu i dodaju da nisu htjele klasične crveno-zelene dekoracije, nego su naginjale nečem drugačijem, atipičnom. Tako su odabrale elegantan, dugački srebrni bor, koji su upotpunile pastelnim ružičastim, menta zelenim i svjetlosivim kuglicama te suptilnim lampicama u toploj žutoj nijansi. Na vrh bora stavile su preslatku ružičastu krunu, koja je više nego uspješno zamijenila tradicionalnu zvijezdu.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Zrinka i Maja slažu se s tvrdnjom da im Božić predstavlja vrijeme ljubavi, topline i zajedništva.

- To je trenutak kada zastajemo i cijenimo ljepotu malih stvari, osjećajući se zahvalnima za ljude i trenutke koje imamo u životu. Volimo ga jer okuplja obitelj i prijatelje na jednom mjestu. To vrijeme dijeljenja radosti s najbližima stvara posebnu vezu i toplinu koja se ne može zamijeniti. Božić je podsjetnik na ljubav i pažnju prema drugima. Pronalaženje savršenog dara za voljene osobe i pogled na osmijeh na njihovim licima kad ga otvore čine ovaj blagdan posebnim. Volimo ga i zato što tada ukrašavamo domove i urede božićnim ukrasima, koji ih transformiraju u bajkovit svijet svjetlosti, boja i radosti. Svjetlucavi ukrasi, bor, vijenci i lampice stvaraju posebnu atmosferu koja grije srce i stvara osjećaj čarolije - kažu i za kraj nam otkrivaju svoje najdraže božićne dekoracije u uredu. Zrinki je najdraži drveni konjić koji se nalazi na polici u sobi za sastanke, a Maji visok srebrni bor s kuglicama u ružičastoj i boji mente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:22