Svaka čast!

Bračni par otkriva kako napraviti kuću od kontejnera i uštedjeti: "Da smo kupili novu kuću, kako smo planirali, to bi nas stajalo četiri puta više"

 LATEST DEALS/

Gradnja kuće je stresan pothvat i gotovo bez iznimke veliki financijski udarac za pojedinca i obitelj. Upravo navedeni razlozi potiču mnoge na promišljanje o alternativnim mogućnostima, među kojima je sve traženija gradnja objekata od brodskih kontejnera. Kuće sagrađene od modularnih elemenata su kompleksne i kvalitetne te nimalo ne gube na udobnosti i toplini. Uz to, ekološki su prihvatljivije, jeftinije i praktičnije rješenje, te imaju sve više zagovornika diljem svijeta.

image
LATEST DEALS/

Uvidjela je to i obitelj s juga Engleske nakon što su pristigle ponude sa šokantno visokim cijenama za mobilne drvene kuće, u rasponu od 16.000 do preko 25.000 funti, ne uključujući transport. Svoju priču su objavili u Facbook grupi latest deals.co.uk.

image
LATEST DEALS/

Dawn Groom (45) i suprug Darren (46) odlučili su izgraditi ljetnu kuću u vrtu za svoju kćer Lois (13). Odmah su se dali u potragu veće drvene verzije, ali cijene su bile neprihvatljive. No, nisu odustajali sve dok nisu naišli na brodske kontejnere.

image
LATEST DEALS/

Nakon pomnog istraživanja zaključili su da bi možda umjesto novog brodskog kontejnera bilo jeftinije kupiti već korišteni čelični spremnik, jer dolazi s izolacijom, stropom, rasvjetom i već instaliranim priključcima za električnu energiju, pa bi uštedjeli puno na radovima.

image
LATEST DEALS/

Krenuli su u potragu u nadi da će spremnik biti djelomično opremljen. Konačno, na eBayu pronašli su odgovarajući.

Kad je stigao, počeli su raditi na čišćenju i pripremi za ugradnju dvostrukih vrata. Prijatelj koji se bavi metalskim radovima izrezao je rupu na prednjoj strani i izradio čelični okvir spreman za ugradnju vrata. Potom ih je postavila lokalna tvrtka za prozore. Uklonili su sve neželjene obloge, grijače i višak električnih utičnica. Zidove su obložili knauf pločama spremnim za bojanje. No, na podu je trebalo puno raditi, jer je bio prilično neravan zbog propuštanja vode. Također, željeli su zamijeniti prozore, ali shvatili su da bi to bio preveliki posao, pa su kupili jeftinu prozorsku foliju i obojili sve smeđe plastične okvire.

image
LATEST DEALS/

Pod su sanirali, a zatim poravnali podnicama od vinil dasaka. Izvana je kuća pjeskarena, ručnom brusilicom, a sredili su i krov te obojali kuću.

image
LATEST DEALS/
image
LATEST DEALS/
image
LATEST DEALS/

TROŠKOVNIK

  • Čelični spremnik - 3.000 funti
  • vrata - 1.200 funti
  • pjeskarenje - 450 funti
  • boja - 260 funti
  • podovi - 260 funti
  • namještaj - 550 funti

UKUPNI TROŠKOVI - oko 5.700 funti

Da su kupili novu kućicu, kako su planirali, to bi ih stajalo od 16.000 do 25.000 funti plus transport!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:23