Grupacija u HGK

Briig boutique hotel u samom središtu Splita novi je član Stories hotela

 MARKO MIHALJEVIC/
Projekt arhitekata Maje Tedeschi i Damira Rake osvojio je BiG SEE nagradu u kategoriji najbolje ostvarenje u području javnih zgrada

Brand Stories hotela, koji u Grupaciji jedinstvenih luksuznih hotela HGK okuplja male luksuzne hotele, bogatija je za novog člana - Briig boutique hotel iz Splita.

image
MARKO MIHALJEVIC/

Hotel ima osam etaža, od kojih su dvije podzemne, te ukupno 62 osunčane smještajne jedinice

Riječ je o hotelu u središtu grada, čiji projekt potpisuju arhitekti Maja Tedeschi i Damir Rako, a koji je nedavno osvojio prestižnu međunarodnu nagradu Big SEE Architecture Award 2020, u kategoriji najbolje arhitektonsko ostvarenje u području javnih zgrada.

"Muzej sa sobama"

Grupacija jedinstvenih luksuznih hotela osnovana je radi predstavljanja Hrvatske kao destinacije luksuznog turizma, jer današnji moderni potrošači luksuza žele jedinstvene doživljaje i destinacije koje pružaju autentičnu i bogatu prirodu, kulturu i povijest. Članovi Grupacije upravo su posebni hoteli, isključivo najviše kategorije i jedinstvene ponude - gourmet, wine, heritage, boutique, dvorac i slični.

image
MARKO MIHALJEVIC/

- Biti dio Stories grupacije znači biti dio uglednih luksuznih hotela u Hrvatskoj, a s obzirom da je riječ o manjim hotelima vjerujem da se zajedničkim nastupom možemo bolje i kvalitetnije brendirati na domaćem i svjetskom tržištu - rekao je direktor hotela Boris Pintar, dodavši da su baš ovih dana hotel posjetili i američki agenti Virtuosa i Travel Leadersa, koji su iskazali veliki interes za suradnju, ne skrivajući svoje oduševljenje hotelom.

image
MARKO MIHALJEVIC/

Unutarnji atrij izlomljen je poput vanjskog pročelja i svojevrsna je posveta japanskom umjetniku Noguchiju

image
MARKO MIHALJEVIC/

Hotel s osam etaža, od čega su dvije podzemne, površine je 6511 kvadrata. Investitor je tvrtka Veneficus.Sa sloganom "beyond expectations", Briig boutique hotel integrira duh mediteranskog stila života u objektu suvremene arhitekture te nosi epitet "muzeja sa sobama". Ulazom u bijelu zgradu asimetričnih linija prilazi se otmjenoj recepciji. Predvorjem dominiraju monumentalne zavijene crne stepenice koje iz prizemlja vode na prvi kat.

image
MARKO MIHALJEVIC/
image
MARKO MIHALJEVIC/

Namještaj i rasvjeta uglednih svjetskih dizajnera, kao što su F. Hansen, Carl Hansen, PP Mobler, Serge Mouille... kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca samo su neki od istaknutih detalja. Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput vanjskog pročelja i posveta je japanskom umjetniku Noguchiju, njegovoj čuvenoj papirnatoj izlomljenoj lampi.

image
MARKO MIHALJEVIC/

Stakleni krov

Okomiti četvrtasti otvor, koji je u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu, a povezuje unutarnje hodnike i sobe smještene na pet katova. Ukupno je 62 osunčane i zadivljujuće smještajne jedinice. Unatoč malom broju gostiju, Briig je cijelo vrijeme pandemije, osim u lockdownu, bio otvoren, a u fokus je stavljen na edukaciju osoblja, poslove održavanja i unapređenja poslovnih procesa te planiranje marketinških aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 15:19