Dobra priča

Caffe bar Molecoole, novo jako cool mjesto u Zaboku: Estetika primjerena svim generacijama

 MARTIN TURK
Pomalo industrijski dizajn u kombinaciji s toplim bojama i materijalima te pregrštom promišljenih detalja

PROFIL

  • Naziv: Caffe bar Molecoole
  • Vlasnica: Ana Martina Štokan
  • Lokacija: Zabok
  • Uređenje: dizajner interijera Goran Gračanin
  • Kontakt: Facebook @caffebarmolecoole

Na mjestu starog, dotrajalog objekta otvoren je novi ugostiteljski prostor koji oduševljava dinamičnim, eklektičnim uređenjem i prigodnim dekoracijama koje dodatno pridonose ležernoj “kućnoj” atmosferi

Caffe bar Molecoole u Zaboku, malom gradiću na sjeveru Hrvatske, otvoren je prije nekoliko mjeseci. Kada smo pogledali prve fotografije interijera, odmah smo znali da je to mjesto koje moramo posjetiti, a kada smo pak nedavno iznova vidjeli kako je zasjao u božićnom duhu, više nismo imali što čekati. Pomalo industrijski dizajn u kombinaciji s toplim bojama i materijalima, pregrštom promišljenih detalja i pomno izrađenim namještajem odmah je na prvu svjedočio da se iza svega krije jedna kvalitetna priča. Tako je i bilo, nismo se prevarili, u susretu s vlasnicom kafića Martinom i dizajnerom interijera Goranom Gračaninom otkrivamo niz zanimljivih informacija koje ovo mjesto čine posebnim, kako interijerski, a tako i u ugostiteljskom smislu.

image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK

Prirodna boja drva, koža, bakar i cigla ugodno se isprepleću kroz cijeli interijer i stvaraju doista poseban senzibilitet koji se rijetko viđa u kafićima. Želja je vlasnice bila da prostor ima industrijski štih, ali da istodobno bude topao i privlačan

image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK

- Ovo je nekad bio stari lokalni kafić, koji nije baš uživao dobar glas, i kad smo se odlučili na kupnju mnogi su nas odgovarali od te investicije, ali ja sam znala da možemo stvoriti nešto drugačije i dati novi život ovome prostoru pa se nisam obazirala na priče i nastavila sam sa svojim planom - otkriva nam na samom početku vlasnica Martina. - Ja sam u ugostiteljstvu već 20 godina i sad kada su djeca odrasla, došao je pravi trenutak da pokrenem napokon nešto svoje, gdje u potpunosti mogu izraziti sve svoje iskustvo i ideje - dodaje Martina.

image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK

Goste na ulazu “dočekuju” gnomovi, a djed božićnjak ima detaljne upute što se ovdje fino može popiti

image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK

- Sve je krenulo od odabira imena, premišljali smo se oko nekoliko naziva, dok vlasnica nije odlučila da će se zvati Molecoole pa smo na tom temelju krenuli raditi i kompletan dizajn prostora. Kroz cijeli prostor se mogu uočiti kemijske formule za pojedina pića, odnosno molekule koje ih sačinjavaju, a ostatak prostora se nadopunjuje toplim bojama i materijalima jer je vlasnica željela da prostor ima jedan industrijski štih, ali isto tako da bude topao i privlačan, odnosno da se može uočiti da ga vodi ženska ruka - otkriva nam dizajner Goran Gračanin.

image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK

Kemijske formule za pojedina pića, odnosno molekule koje ih sačinjavaju, krase eksterijer i interijer

image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK

Prostor se sastoji od dvije etaže koje se rasprostiru na 102 četvorna metra. Na prvoj etaži, koja se nalazi u prizemlju, smjestio se impresivni veliki šank i nekoliko stolova za sjedenje, a u dodatnih 60 kvadrata je prostrana i grijana nepušačka terasa. Na drugoj etaži, koja je u podrumu, također je raspoređeno nekoliko udobnih kutaka u kojima se možete fino opustiti. Saznajemo da je cijeli prostor kompletno preuređen, od instalacija pa do najmanjeg detalja u uređenju. Sav namještaj je nov, a izradili su ga po mjeri stolari Gracija Brkan i Dejan Kirin, a za maestralnu izradu šanka bio je zadužen Tomislav Dekalić Kos.

image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK
image
MARTIN TURK

Prirodna boja drva, koža, bakar i cigla ugodno se isprepliću kroz cijeli interijer i stvaraju doista jedan poseban senzibilitet koji se rijetko viđa u kafićima. Imate pomalo osjećaj toplog doma kada boravite u prostoru koji je u jednu ruku čvrst i odvažan, a u drugu ležeran i opuštajući. Posebno se ove karakteristike ističu sada, u vrijeme kada se Molecoole još dodatno našminkao različitim božićnom ukrasima pa je ta emocija dolaska u poznati i ugodni ambijent još više naglašena. Na ulazu će vas dočekati gnomovi i Djed Božićnjak s uputama što se fino tu može popiti, a unutar kafića, osim raskošne jelke, su i hrpe poklona, orašara i lampica, a postoji i poseban fotokutak gdje svi veliki ljubitelji Božića mogu napraviti svoju savršenu fotku za pamćenje. Stoga ako već niste, nemate što više čekati da posjetite ovo super zanimljivo mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 07:14