COOL PLANT SHOP

Čari urbane džungle u samom srcu Zagreba, koja mami atraktivnim biljkama

 BILJKE PLANTS
Vrtni centar u Ilici namijenjen je apsolutnim početnicima, ali i iskusnim znalcima koji dobro poznaju biljni svijet

Dizajnerica i kreativka Ana Hrgovčić, koja nas je prije više od godinu dana oduševila svojim biljnim terarijima i kokedamama, podignula je svoj brend na višu razinu. U središtu Zagreba, naime, otvorila je neobičnu prodavaonicu biljaka koja nosi naziv njezina brenda - Biljke.Plants.

image
BILJKE PLANTS
image
BILJKE PLANTS

U vrtnom centru na Ilici 74 nalaze se jednostavne biljke za održavanje koje će uspjeti svakom početniku u svijetu biljaka. Na policama su različite vrste: biljke za tamne prostore, one koje toleriraju suhi zrak i visoke temperature, biljke koje se zalijevaju jednom u tri mjeseca, poput biljnih terarija, zatim biljke koje žive samo od zraka, ali i egzotični primjerci varijetetskih biljaka koje obožava svaki biljni znalac.

image
BILJKE PLANTS
image
BILJKE PLANTS

Lista biljaka

Naglasak je ipak na biljnim terarijima - staklenim vrtovima koji su apsolutni "must have" u kolekciji svakog ljubitelja bilja.

- Velika sam ljubiteljica biofilnog dizajna, zelenih i ekodekoracija te općenito prirode. Među biljkama sam se našla prije nekoliko godina, ali moram priznati da mi nije odmah sve išlo od ruke. Iako ih jako volim, na početku nisam znala kako s njima, često mi nisu uspijevale i izgledale su nekako nesretno. Shvatila sam da sigurno nisam jedina kojoj se biljke jako sviđaju, ali im njega jednostavno ne ide od ruke. Bacila sam se u detaljna istraživanja i izučavanja uzgoja zelenih ljubimaca i shvatila da čak i amaterima poput mene biljke mogu uspjeti - govori Ana.

image
BILJKE PLANTS
image
BILJKE PLANTS

Složila je opsežnu listu biljaka koje će uspjeti različitim tipovima ljudi i tipovima prostora te odlučila pomoći svim zaljubljenicima u zelenilo kojima biljke jednostavno ne idu od ruke.

Ostati paf

- Zato sam otvorila plant store s biljnim vrstama koje će uspjeti početnicima u biljnom svijetu, dok će biljni znalci i entuzijasti ostati "paf" kad vide kakve sve kreacije nudimo - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:23