Španjolska

Čarobni interijer sushi bara u kojem su tropske biljke na svakom koraku

 

Kaikaya sushi bar u Valenciji u Španjolskoj ima jako zanimljiv interijer, u kojem su tropske biljke na svakom koraku. Ostatak interijera u mozaičnim je pločicama, s drvenim stolovima i detaljima napravljenim od rafije i ratana, tradicionalno korištenih materijala na tom području.

Kreativna tvrtka Masquespacio završila je tropski sushi restoran Kaikaya u Valenciji u Španjolskoj, koji miješa japanske i brazilske dizajnerske elemente. Zelen i smeđ interijer restorana ispunjen biljkama slavi brazilsko-japansku kulturu hrane koja je stvorena prije sto godina, otkako su japanski useljenici počeli dolaziti u Brazil.

Danas je Brazil najveći dom japanske populacije izvan Japana i kultivirao je posebnu japansko-brazilsku kuhinju koja spaja japanske tehnike kuhanja s lokalnim sastojcima. Fuzija dviju kuhinja odražava se u interijeru restorana, koji spaja materijale korištene u japanskom dizajnu, kao što su drvo i rafija sa šarenim mozaičkim pločicama, motivima papiga i kaskadnim tropskim biljkama.

Konkretno, dizajneri su inspiraciju za uređenje bara pronašli u tropikalizmu - brazilskom umjetničkom pokretu koji je nastao krajem 1960-ih.

- Prije svega, dizajn je morao sadržavati jaku boju s eklektičkim stilom koji bi mogao miješati dva koncepta Japana i Brazila, a da ne bude konvencionalan, rekao je Masquespacio, koji je odlučio koristiti kontrastnu paletu bordo i zelene boje s naglascima od mjeda i rafije.

Restoran površine 125 četvornih metara, smješten na dva kata u dugoj i uskoj kući u centru grada koja se otvara na ulicu. Originalni cigleni zasvođeni strop i metalne grede namjerno su istaknute kako bi pokazale "nesavršenosti" prostora, tvrde dizajneri, a mi smo oduševljeni uređenjem.

Foto: Luis Beltran

Izvor: dezeen.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 10:14