Impresivna i vizualno atraktivna

CASA TIERRA Nevjerojatno lijepa kuća ugrađena u stijene bivšeg kamenoloma starog više od tisuću godina!

Casa Tierra ime je ove fantastične kuće ugrađene u vapnenačke stijene u podnožju planine Sierra Morena u Španjolskoj, a osmislili su je arhitekti španjolske tvrtke UMMOestudio.

Izvrstan primjer moderne stambene arhitekture s fotografija nalazi se u španjolskoj pokrajini Córdobi i obilježava ga moćna priroda kao jedan od osnovnih i impresivnih arhitektonskih elemenata. Prostor bivšeg kamenoloma iskorišten je za gradnju kuće koja se prostire na 90 četvornih metara, a gruba tekstura kamena savršeno se uklopila u interijer kuće. Unutrašnjost je oblikovana oko prirodnih kamenih tvorevina koje stvaraju nepravilan, ali vizualno atraktivan prostor ispunjen prirodnim svjetlom. Stijene koje okružuju i štite samo središte kuće održavaju ugodnu temperaturu prostora čak i kad zagrije vruće španjolsko sunce.



VELIČANSTVENO ZDANJE OD KAMENA KOD TROGIRA "Svaki kamen obrađivan je ručno kako bi se zadržala autentičnost"

Sirovi kameni zidovi čine prostor toplim i rustikalnim, a ostatak je moderan, s kombinacijom drveta i kamena, mramora, stakla i čelika. U prostoru se nalaze dnevna soba koja funkcionira kao blagovaonica, jedna spavaća soba, kupaonica i dobro opremljena kuhinja. Namještaj u kući izrađen je po mjeri kako bi svaki element savršeno pristajao u unutrašnjost i dodatno isticao kvalitete zidova i stropa. Struja se u kući dobiva pomoću solarne energije, a sama kuća nije pokrivena internetom, što omogućuje potpuno opuštanje i odmor od tehnologije. U okviru kuće nalazi se i terasa na kojoj gosti mogu uživati u suncu i svježem zraku. Casa Tierra dostupna je za najam turistima cijele godine. Arhitektura i priroda idealan su spoj, a ova je kuća pravi dokaz tome!








Ne, ovo nije Hobbit kuća! Ovo je Čajnica, najslađa zemunica Danice i Jože Kolarič!

Izvor: designboom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:33