Četiri moderna interijera s kaminom

Vodimo vas u interijere u kojima je posebna pažnja posvećena rasvjeti

Svi vole atmosferu u domu koju stvara vatra u kaminu i pravilno raspoređena rasvjeta u interijeru. No, i kad se ne koriste ovi elementi, također trebaju pridonositi izgledu i atmosferi u domu. Vodimo vas u četiri moderna interijera koji svi sadrže kamine i u kojima je posebna pažnja posvećena rasvjeti. Od same pozicije u interijeru, materijala i načina na koji ovi elementi korespondiraju s ostatkom interijera, kod ovih primjera sve je izbalansirano i na vrhuncu.

Prvi interijer uredio je studio Yurov Design. Ovaj izuzetno moderan interijer upotpunjen je kaminom u kojem se iluzija vatre stvara uz pomoć vodene maglice i svjetla. Izrađen u kombinaciji stakla i betona, kamin je u ovom interijeru prije svega dekorativni element. Minimalistički namještaj kombiniran je s tamnim nijansama boja i materijalima jakih tekstura za izuzetno udobnu atmosferu u ovom domu. Rasvjeta iznad kuhinjskog stola u blagovaonici u ovom interijeru je iz kolekcije dizajnerskog dvojca Dan Yeffet i Lucie Koldova, vaze potpisuje dizajner Jonathan Adler, dok su stolci francuskog dizajnera Eléonore Nalet.

Drugi interijer uređen je svjetlijom kombinacijom boja i materijala, a kamin je i ovdje element koji ima i dekorativnu funkciju, no svojim dizajnom ne dominira, nego se lijepo stapa s interijerom. I ovdje je većinom minimalistički namještaj kako bi se naglasili pojedini dekorativni elementi. Zidne lampe potpisuje dizajner Daniel Rybakken, savršeno su se uklopile s Husk stolcima dizajnerice Patricije Urquiola postavljenima pokraj kamina. Pokraj bijele sofe postavljena je moderna samostojeća lampa dizajnera Toma Dixona. U blagovaonici je također rasvjeta najbitniji dekorativni element pa su tako odabrane visilice s potpisom Fabrice Berrux.

Sljedeći interijer projekt je studija IQOSA. Ova luksuzna kuća na jezeru uređena je od više različitih vrsta materijala, koji su i bojama vrlo lijepo kombinirani. Kamin je i ovdje centralni dio interijera, izuzetno moderan i postavljen na kamenom postolju za pomalo rustikalni ugođaj. Kako je interijer organiziran kao open space, postavljanje kamina u sam centar dnevne zone pridonosi atmosferi kako dnevne sobe, tako i blagovaonice i kuhinje.

Posljednji interijer karakterizira neutralna paleta boja, moderni geometrijski uzorci i meke teksture. Dizajn potpisuje Vage Gabrielyan. U ovom izuzetno elegantnom interijeru smještenom u potkrovlju imitacija kamina integrirana je u same zidne police kao vrlo zanimljiv dodatak koji pridonosi toploj atmosferi doma. Zavirite s nama u ove prekrasne interijer i uživajte u razgledavanju.

Izvor: home-designing.com

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 19:41