Cool mjesto: Apetitlih na zagrebačkom Kvatriću

Jako šarmantno uređen restoran koji nudi tradicionalnu domaću hranu pripremljenu prema starozagrebačkim receptima

Kada se zaželite tradicionalne domaće hrane pripremljene prema starozagrebačkim receptima i poslužene u ugodnom i opuštenom ambijentu, zaputite se prema Kvatriću. Tamo je, na adresi Jakova Gotovca 2, nakon preuređenja prostora, koje je trajalo dva mjeseca, otvoren restoran Apetitlih.

– Uređenje bih opisala kao interesantnu kombinaciju retro i rustikalnog stila u koji sam uklopila od svega pomalo. Najveća posebnost i zanimljivost interijera je činjenica da je sve što vidite moj ručni rad – pojasnila je Iva Goleš prema čijoj je ideji uređen restoran Apetitlih.

Vidljiva tekstura drveta

U prostoru površine 75 četvornih metara i prije se nalazio restoran pa mu Iva nije željela mijenjati tlocrt ni instalacije. Trebalo je obnoviti dotrajale zidove, a budući da je to stariji prostor, pojavile su se neke manje komplikacije koje su uspješno riješene tijekom obnove. U njemu sada prevladavaju prirodni zemljani tonovi i drveni namještaj, a većinu komada Iva je godinama prikupljala na Hreliću i glomaznom otpadu te ih pažljivo obnovila u svojoj kućnoj radionici.

Uz drvene stolce prelakirane u bijelo i visoke stolove i stolce s vidljivom teksturom, u Apetitlihu se mogu vidjeti drvene škure koje vise na zidovima uz ostala umjetnička djela. Jedan zid prekriven je tapetom koja prikazuje brezovu šumu što daje osjećaj da objedujete na otvorenom u prirodi, dok je drugi premazan crnom bojom s efektom školske ploče na kojem je ispisana ponuda vina.

Terasa u zelenilu

– Željela sam postići ugodnu i toplu atmosferu kao kada dođete kod bake na kolače. Stoga sam, kako bih upotpunila ukupni dojam, neke detalje kupovala po specijaliziranim trgovinama – kazala je Iva. Restoran ima i otvorenu terasu površine oko 20 kvadrata koja je okružena zelenilom i ukrašena sitnim detaljima koji odgovaraju unutarnjem uređenju Apetitliha.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:01