cool mjesto: Caffe bar Come in

Kafić zbog kojeg svi izlaze u Trnsko
Profil
Ime:
Caffe bar Come in
Adresa:
Trnsko 2, Zagreb
Najmoprimci:
Boris Pušćenik i Adnen Avdić
Radno vrijeme:
svaki dan: 6 - 24 h

Zašto bi se itko ikada, ako u tom naselju nije proveo najbolje dane svoje mladosti ili mu negdje u blizini ne žive bliski prijatelji i rođaci, uputio u Trnsko?

Što se u tom novozagrebačkom kvartu, uostalom, ima vidjeti i raditi u slobodno vrijeme?

Ako pitate mene, i ako me pamćenje dobro služi, odgovor bi mogao glasiti ovako: za najmlađe su tu parkovi, za nestašne tinejdžere klupice, a za one malo starije kultni kafić Mrav. Tu su i tržnica, boća…

Dobro, da ne bismo ispali zajedljivi, u 52-godišnjoj povijesti naselja svašta se događalo. Treba li uopće spominjati gdje se dogodio prvi susret tada budućih članova Azre? A i danas se u Trnskom svašta događa. Od kulturnih, sportskih i glazbenih manifestacija, do vrijednih projekata poput solarnog mapiranja Trnskog (koji je, doduše, predstavljen tek kao ideja).

No, može li sve navedeno danas privući nekoga iz drugog dijela grada, nekoga tko se nakon posla ili fakulteta odmara u svojem omiljenom kvartovskom kafiću. Zapravo, upravo je to nedostajalo Trnskom. Moderan kafić za urbanu generaciju.

Sve do prije nekoliko mjeseci, kada se dogodio pravi mali pomak – otvorio se novi lokal, prigodnog naziva – Come in. Priznat će to svatko tko je nedavno prolazio Avenijom Dubrovnik jer ovaj je kafić nemoguće ignorirati.

Nalazi se odmah na ulazu u naselje, pokraj poznatog Parka mladenaca, plijeni svojim vrhunskim interijerom i na prvi pogled uočljivijom LED rasvjetom u večernjim satima. Naime, kafićem dominira svijetleći šank izrađen od specijalnog materijala coriana, koji propušta svjetlost, tako da čitav lokal mijenja boje u skladu s ostalim interijerom.

Za potpunu preobrazbu tog nekadašnjeg oronulog kafića zaslužni su braća Boris i Željko Pušćenik te njihov prijatelj Adnen Avdić, koji su odlučili investirati u lokal i u osam ga mjeseci transformirati u moderan kafić prema uzoru na one u Francuskoj ili Španjolskoj.

– Cijeli smo objekt srušili gotovo do temelja. Lokal je imao mnogo zidnih pregrada, a ostali su samo nosivi stupovi. Namjeravali smo sačuvati barem dio instalacija, ali sve je bilo u katastrofalnom stanju pa smo počeli praktički od nule. Tijekom rušenja stropa od trstike odvezeno je 25 kamiončića šute – prisjeća se Željko Pušćenik, inače novinar koji je izradio cijeli projekt.

Kafić površine 100 četvornih metara ima dva ulaza, a glavni je kroz klizna staklena vrata koja se otvaraju senzorom. Postavljene su i dvije rampe za ulazak osoba s invaliditetom, a cijeli je lokal “open space”, s izvanrednim pogledom na park te s mnogo dnevnog svjetla koje ulazi kroz velike staklene stijene.

Interijerom dominira bijela boja: bijeli zidovi s reljefnim tapetama, bijele podne pločice i već spomenuti, bijeli šank, specifičan i po ugraviranim svijetlećim natpisima “živjeli” na raznim jezicima.

Iznad šanka je polica, također s LED rasvjetom, koja istodobno osvjetljava boce pića i natpise o kavi na smeđoj podlozi. TV je skriven u zidu, a zanimljivi su i stolci s transparentnim nogama. Stupovi su obloženi kamenom, a ulazi u WC-e su staklena vrata, obojena u crnu boju te s naljepnicama muške i ženske siluete.

Prednost kafića su i dvije natkrivene terase, ukupne površine 200 kvadrata. Taj dio eksterijera je u kontrastu s interijerom, a pogled privlači fasada obojena u crnu boju i presvučena perforiranim drvenim letvicama i kvalitetnim, crnim, belgijskim tepihom od sintetike.

Tijekom dana u ovom lounge&wine baru atmosfera je vrlo opuštena, a gosti se u večernjim satima mogu opustiti u ugodnom ambijentu i igrom boja koja može oraspoložiti i one najdepresivnije. A ponuda? Svakako, povoljnija od ostalih kafića. Pivo se, primjerice, nudi po cijeni od 12 kuna, kao i sokovi, a cijena domaćih žestokih pića je 7 kuna, koliko košta i kava. Ipak se isplati doći u Trnsko, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 20:40