Cool mjesto: caffe bar Mojito

Najoriginalniji bar na Pelješcu

Na poluotoku Pelješcu, u malom mjestu Trpanj na popularnom Žalu smjestio se još jedan dokaz neiscrpne kreativnosti i maštovitosti zaljubljenika u uređenje prostora – caffe bar Mojito. Vlasnici Tina Bilušica i Ante Radetić preuredili su ga sami, a niti jedan komad namještaja nije kupljen. – Za uređenje smo zbog niza okolnosti imali svega mjesec i pol, budžet oko 1000 eura, ali sve smo radili s puno entuzijazma i ljubavi. Mojito smo zamislili kao prostor u kojem će se tko god dođe osjećati ugodno i opušteno.

Profil
Naziv:
Caffe bar Mojito
Adresa:
Žalo bb, Trpanj, Pelješac
Vlasnici:
Tina Bilušica i Ante Radetić
Kontakt:
Facebook: Caffe bar Mojito

Pomalo i bez stresa – to je osjećaj koji želimo probuditi u svakom gostu! – kažu vlasnici.U baru se odmah osjeća duh tipičnog dalmatinskog malog mista. Na terasi pažnju privlače stolci uzeti s otpada i pretvoreni u simpatične nosioce poruka kao što su: Čapala me fjaka, Pusti me stat, Vrag odnija prišu… Zid terase uljepšavaju starinska vrata koja su pretvorena u zanimljivu oglasnu ploču na kojoj pišu dnevne ponude, najave partyja i interne šale osoblja i gostiju bara. Središnji i vlasnicima najdraži dio caffe bara je šank, u cjelosti napravljen od starih vrata. – Za šank smo dugo smišljali čime ga obložiti.

Proljetos kad smo išli brati šparoge naletjeli smo na divlje odlagalište krupnog otpada, gdje smo među šutom pronašli stara vrata. Upalila se lampica i rodila se ideja da njima obložimo šank – priča Tina i dodaje kako svaki djelić prostora ima svoju priču.

Tako su efektna ogledala na zidu napravljena od starih okvira za slike, visoki stolovi od kašeta pronađenih u napuštenoj staklarni, a dosadne barske stolice prebojane su živim bojama i presvučene starim hlačama. Stropom dominiraju retro lusteri – fenjeri čijim brojem Tina i Ante još nisu zadovoljni, voljeli bi da ih je više, pa su u stalnoj potrazi. Jedna od najoriginalnijih ideja su svakako stolovi čiji su nosači napravljeni od cijevi.

– Budžet nam je za uređenje bio vrlo, ali vrlo skroman, tako da smo morali smisliti neki efektan, a jeftin način za napraviti stolove. Na kraju smo shvatili da imamo dosta cijevi i da bismo ih mogli iskoristiti za noge stola. Metodom pokušaja i pogrešaka došli smo do ove forme u kojoj su sada. Ante je bio zadužen za varenje cijevi, a ja sam oblagala gornji, drveni dio stolova decoupage tehnikom starim novinama – pojašnjava.

Stolovi su napravljeni od kašeta pronađenih u napuštenoj staklarni

Posebna priča su i nosači polica napravljeni od čekića i krampova, a Tina i Ante i za to imaju objašnjenje. – Zdravom logikom smo zaključili da svaki kafi ć mora imati spremno hladno oružje za obuzdavanje zahtjevnih mušterija, ha ha, ma šalimo se, trebali smo nosače, imali smo starog alata viška, zbrojili smo dva i dva i nastale su efektne police! – ističu. Glazba je također važan dio atmosfere u Mojitu, a kako je uređenje u retro štihu takva je i glazba; retro, s puno dobrih starih hitova.

Rade se i razne tematske zabave, a gostima su najbolje one na kojima omiljeni lokalni poštar postaje DJ! Ponuda bara je raznolika. Uz najbolju kavu u gradu, tu su i izvrsni kokteli i frapei. Uz najdraže piće možete naručiti i grickalice, a jedinstvena ideja je i Doručak kod Mojita, tako da se ujutro možete osladiti svježim kroasanima ili žitnim pahuljicama s mlijekom. Mojito je otvoren sezonski, od lipnja do listopada, pa ako ste na Pelješcu ili u blizini, požurite jer možete zaraditi besplatan koktel. Tina i Ante ga obećavaju svakome tko donese starinski lusterčić za njihovu kolekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:07