Cool mjesto: Caffe bar Pocket

Najmaštovitiji kvartovski kafić. Ikad.
Profil
Ime:
Caffe bar Pocket
Lokacija:
Listopadska 13, Zagreb
Vlasnici:
Goran Pribanić i Milica Cetinić
Uređenje:
Vlasta Milina
Kontakt:
www.facebook.com/ PocketBar

Lijep je dan, i još bolji zadatak. Pocket bar na Vrbanima. Ulazimo u kafić, predstavljamo se simpatičnom dečku iza šanka i pitamo za vlasnike. – Evo, ona je vlasnik – pokazuje nam djevojku koja pije kavu. Pružamo joj ruku, a ona se smije. – Ma nisam ja vlasnica, to vas Darko zeza. Ekipa na šanku umire od smijeha, a mi upravo shvaćamo da smo uvučeni u tipične kvartovske zezalice u caffe baru Pocket. Za nasjedanje na šalu Darko se iskupljuje prefinom kavom, a mi pokušavamo shvatiti jesmo li konačno našli prave vlasnike, kada upoznajemo Gorana i Milicu. Najbolje bi bilo da im postavimo neko uvodno pitanje pa ćemo vidjeti jesu li to oni.

Tko ste vi, otkuda vam ideja i kako je nastao Pocket, detektivski počinjemo. – Mi smo Goran Pribanić iz Zagreba, barmen i cocktail majstor, i Milica Cetinić s Korčule, novinarka po zvanju koja je svoje zanimanje pronašla u digitalnom marketingu. Ideja o otvaranju kafi ća nastala je prošle godine iz naše želje da se u kvartu napravi lokal u kojem će se njegovi posjetitelji osjećati ugodno i opušteno. Naravno, sve to htjeli smo popratiti originalnim, atraktivnim i urbanim dizajnom interijera te glazbenom podlogom koja odgovara tom identitetu.

Nismo htjeli da Pocket bude još jedan običan kvartovski kafi ć bez osobnosti i topline već smo htjeli da prostor ima dušu – složno odgovaraju, a nama je jasno da smo uspjeli pronaći ljude koji stoje iza ovog neobično lijepog i originalnog mjesta. Počinjemo “njuškati” po Pocketu i shvaćamo da ovdje nema slučajnosti, sve je povezano i do zadnjeg detalja promišljeno. Prednji dio bara sadrži šank i visoke barske stolove, dok gornji prostor ima potpuno drugačiju priču. On predstavlja svojevrsni dnevni boravak, a kada u njega uđete, to odmah osjetite. Udobni crveni kauč, bijeli stolići za kavu, jarkožuti i zagasitosivi taburei rađeni od platna, udobne fotelje, lampe, knjige i vesele naljepnice odaju dojam opuštenosti. Tamo gosti rado zalaze u miru pročitati novine, udobno se smjestiti i raditi ili pak u privatnosti se družiti s prijateljima.

Goran i Milica priznaju da je uređenje djelo stručnjaka, ali s velikim udjelom njihovih sugestija i ideja: – Vlasta Milina glavna je dizajnerica i voditeljica uređenja, koja ništa nije prepustila slučaju. Zid po zid, kutak po kutak, iz dana u dan osmišljavala je prostor tako da on izgleda homogeno, da odiše urbanim, pinup i pop-art stilom, ali da pritom nisu sve površine, odnosno dijelovi lokala jednaki već da je svaki od njih po nečemu poseban. Nad 4,2 metra dugačkim šankom od punog hrasta dominantan je 3D svjetleći znak, na kojem je ispisano Welcome – it’s OPEN. Nasuprot šanka je master zid koji komunicira glazbu na način da su slike asocirane glazbom i pop-kulturom uokvirene, a natpisi s pojedinim smjerovima glazbe koju preferiraju puštati u lokalu u formi naljepnica zalijepljeni na zid, čime se stvara 3D dojam.

U Pocketu je također prisutna dobitna kombinacija novih stvari i starih predmeta kojima je udahnut novi život. – Dio inventara je rađen ručno, poput barskih stolaca od punog hrasta koje je projektirala dizajnerica interijera Alica Pancer, znaka OPEN, ali i fotelja koje je restaurirala Ana Mack. Ono što nismo mogli napraviti sami, kauč, tabure ili nosač za stolove, kupili smo, ali detalje za zidove restaurirali smo sami, po Vlastinim smjernicama. Važno je napomenuti da velik dio interijera krase posebno dizajnirane naljepnice koje su mu dale jednu novu, razigranu dimenziju – u jednom dahu priča nam Milica, a mi već pomalo tužno shvaćamo da nećemo imati dovoljno mjesta u rubrici da opišemo sve maštovite detalje ovog kafića. Najbolje bi bilo da ga posjetite sami. Uživajte u omiljenoj kavi, vrhunskom točenom pivu ili mnoštvu šarenih koktela. Napomena: nemojte se čuditi ako u Pocketu upoznate nove prijatelje i poželite nikad ne izaći.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:55