Cool mjesto: Falkensteiner Hotel Wien Margareten

Moderno lice starog Beča

Falkensteiner Hotel Wien Margareten otvoren je nedavno u Beču i predstavlja novi koncept urbanog hotela klase Premium. Njegovim otvorenjem predstavljan je nov način uređenja u segmentu urbanih Premimum hotela Falkensteiner City. Hotel se nalazi u gradskoj četvrti Margareten, a planira se da događanja u hotelu postanu stalan dio bečke javne scene.

Ono po čemu je hotel poseban je uređenje. Dva su poznata svjetska arhitekta radila na njemu: fasadu je osmislio David Chipperfield, dok dizajn interijera potpisuje Matteo Thun. Potonji je spojio arhitekturu bidermajera i moderne, s ciljem da unutrašnjost hotela odiše mirnoćom i odražava šarm tradicionalne gradske četvrti Margareten. – Prati ideju glamura, klasicizma i starog Beča koju prenosi u današnjicu.

Sobe imaju divan pogled, a čovjek se u prostoru osjeća ugodno. U razdoblju bidermajera dame su trebale sat vremena da urede kosu, a to mi je neprestano bilo na pameti. Htio sam oblikovati prostor u kojemu će gosti osjećati da imaju pravo uzeti onoliko vremena koliko im je potrebno, kako bi izgledali onako kako to vole – kaže Thun.

Prvi gosti najviše su se oduševili stropovima. Stropovi su prekriveni zrcalima raznih boja i veličina, a u kongresnoj dvorani na tim se ogledalima nalaze lusteri. Zbog zrcala koje još jednom odražava svjetlost, u prostoru se osjeća prisna atmosfera, što je u skladu s Falkensteinerovim sloganom “Dobrodošli kući”.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:21