Cool mjesto: Frizerski salon Showroom

Slobodno uzmi bombone i nešto napiši na zidu!

Šaranje po zidovima uglavom nije poželjno, pogotovo ako vas inspiracija uhvati u frizerskom salonu.

No Silvija Herceg, vlasnica novootvorenog frizerskog salona Showroom u zagrebačkoj Trnjanskoj ulici 50, neće vam zamjeriti ako se prije frizure zaigrate kredama i svoju umjetničku viziju prenesete na njezin zid. Ili se samo poželite potpisati. – Imam bebača od 18 mjeseci i znam da je djeci šišanje uglavnom noćna mora. Najviše zbog njih taj sam zid obojila specijalnom bojom za crtanje kredama da se mogu igrati, opustiti i da ih na kraju mogu na miru ošišati – objašnjava Silvija.

Kaučem u stražnjem dijelu salona postignuta je kućna ugodna atmosfera

No, kako je ovaj frizerski salon namijenjen i odraslima, zid zasad krase črčkarije uglavnom starijih mušterija. No, to nije jedina posebnost ovog, kako ga vlasnica opisuje, “klasičnog frizerskog salona koji uopće ne izgleda klasično”.

Showroom je u potpunosti uređen prema Silvijinoj ideji, a glavna nit vodilja bilo je postizanje opuštene, kućne atmosfere.

Čim zakoračite u ovaj mali, simpatični salon pogled vam počinje lutati po raznim zanimljivim detaljima koji su kombinacija shabby chic i modernog stila. Dok čekate na red za frizuru možete se smjestiti u udoban kauč u stražnjem dijelu salona, a Silvija će vas nutkati kavom, keksima, bombonima…

– Zamislila sam to na način da mi ljudi dođu, popijemo kavu, podružimo se, napravimo frizuru i da to sve bude prilično opušteno, baš kao da mi je netko došao doma u dnevni boravak – kaže ova simpatična 28-godišnjakinja kojoj je ovo prvi put da se okušala u dizajniranju interijera. Iako u početku nije bila sigurna kako će se sve njezine ideje i detalji, koje je vidjela u raznim salonima namještaja, uklopiti zajedno, krajnji rezultat izgleda odlično i zasad ga samo hvale.

Najveći problem prije otvaranja bio joj je, kaže, odabir imena salona jer je željela da bude zvučno, a opet lako pamtljivo i jednostavno. – Ideja mi je odjednom pala napamet, učinila mi se zgodna i ostalo je na tome. Svaki dizajner ima svoj showroom pa, rekoh, neka ovo bude moj – zaključuje Silvija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 05:12