Cool mjesto: Frizerski studio Opium

Frizerski salon u koji zalaze poznate Hrvatice!
Profil
Lokacija:
Centar Kaptol, Nova Ves 17, etaža 1, Zagreb
Vlasnice:
Ana Šarić i Tea Matičević
Projekt:
Interior Creator studio
Kontakt:
www.opium.hr

Priča o Opiumu počela je kao maštarija o mjestu na kojem će stručna vještina biti neraskidivo vezana uz ljepotu, ugodu i luksuz – pričaju mlade poslovne žene Ana Šarić i Tea Matičević, vlasnice Opiuma, jednog od najljepših zagrebačkih frizerskih salona koji nas je na prvu osvojio genijalnim, drugačijim i pomno osmišljenim interijerom. – Izgled prostora u potpunosti je povjeren arhitektici Violeti Beljić Kušić iz Interior Creator studija. Violeta je sve naše ideje prevela u jezik arhitekture, estetike i funkcije. Naime, ono što prostor Opiuma čini posebnim jest to što je svaki detalj pažljivo pozicioniran – od svježeg voća koje pri dolasku dočekuje klijenta, delikatnih mirisa svijeća i parfema za prostor, uvijek svježih organskih grickalica, komfornih kožnatih stolaca koji podržavaju anatomiju tijela, ali i dopuštaju da klijent u njih utone i prepusti se tijekom tretmana i masaža, do osjećaja slobode koju stvara sam prostor podijeljen u zone što se nižu jedna na drugu, bez preklapanja, sudaranja, gužve i ometanja.

Što se tiče boja, dominiraju antracit siva, žutozelena i bijela, a brižno osmišljenu atmosferu i definiranost prostora prate prestižni i selektivni brendovi. Neki od njih su Driade, moderan talijanski proizvođač namještaja čija se filozofija kreiranja prostora bazira na kombinaciji različitosti i znatiželji, te Driade u suradnji s Philippeom Starckom, čiji su Jelly Slice visoki stolovi, tanki i elegantni poput najtanje kriške želea, na koje neodoljivo podsjeća intenzivna žutozelena boja. Opiumom dominira luster Angelus, francuskog proizvođača rasvjete Forestier, napravljen od žice pa djeluje poput skice, grafitnom olovkom nacrtane, a ne stvarnog predmeta, osobito na fotografiji koja mu oduzima treću dimenziju te od lustera ‘ostanu’ samo linije i plošan crtež – objašnjavaju nam.

Od ostalih brendova, tu su sve sami supermagovi kao što su Vitra, Kartell, Flos i Artemide. Ova dva posljednja odigrala su veliku ulogu u osmišljavanju rasvjete ovog prostora. – Rasvjeta mora pokazati sve boje i nijanse točno i precizno te simulirati različite uvjete u kojima se boja kose vidi – od umjetne rasvjete zatvorenih prostora do dnevnog svjetla. Vjerojatno na našim prostorima ne postoji mjesto koje se bavi kosom a da ima superiornu rasvjetu poput Opiuma, koja je iznimno tehnički precizna, ali i ambijentalna – zaključuju Ana i Tea te dodaju kako su i mnogi drugi detalji pomogli kreiranju luksuznog okruženja Opiuma.

Osim opreme i namještaja, brendovi koji boravak ovdje čine posebnim i delikatnim su Rigaud, Cire Trudon, Costes, neke od najelegantnijih i najsofisticiranijih mirisnih svijeća na svijetu, francuski parfemi i mirisne svijeće Annick Goutal, mirisne svijeće i potpourri Côté Bastide, njujorški Laundress, Alessijevi detalji posebno za posluživanje poslastica djeci, posuđe, tanjuri i šalice Villeroy&Boch, glazba i mirisi pariškog kultnog hotela Costes, selekcija organskih čajeva Clippers, čokoladice Michel Cluizel, Maxim… – nabrajaju Ana i Tea i zaključuju kako je sve u Opiumu, baš kao i usluga, koncipirano u skladu s njihovim motom: Samo najbolje je dovoljno dobro.

Više: Opium

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:41