Varaždinska bajka pod kišobranima

Cool mjesto: Julian's garden museum

Najljupkije privatno dvorište u Varaždinu koje je pravi hit! Provjerite zašto!
Profil
Ime:
Julian's Garden Museum
Adresa:
Kranjčevićeva 8, Varaždin
Vlasnik:
Martin Kamenić
Web:
http://varazdinn.com/
Posebnost:
Tipično varaždinsko dvorište iz 18. stoljeća u kojem se mogu vidjeti starinski bicikli te uporabni i odjevni predmeti iz povijesti jedne građanske obitelji.

Za vrijeme trajanja Špancirfesta svi pričaju o bajkovitom Julian’s Garden Museumu, dvorištu iz najljepših snova… Varaždin je inače poznat po brojnim lijepim dvorištima koja se kriju unutar povijesne jezgre i koja su odraz stila života stanovnika ovog grada, a slika Julijanovog dvorišta sada je, zahvaljujući njegovom spektakularnom uređenju, obišla svijet. Varaždinac Martin Kamenić, kolekcionar bicikala, fotografija i starina, ukrasio je svoje dvorište u centru grada tako što je za čeličnu užad privezao 40-ak šarenih kišobrana. Dvorište je inače skroz uređeno biciklima, namještajem iz doba naših baka, starinskim posuđem… Sve djeluje jako šarmantno, ljupko – i turistički jako privlačno. Cilj je ovoga projekta javnosti predstaviti i na razgled turistima otvoriti ukupno 10-ak sličnih varaždinskih dvorišta, čime će se upotpuniti turistička ponuda Grada Varaždina, ali i vlasnicima dvorišta da kroz njihovu ponudu ostvare dohodak.

Dvorištu pripadaju jednako tako ljupki apartmani o kojima više možete saznati na web adresi. I sada neka netko kaže da slika ne govori više od tisuću riječi…

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:42