Cool mjesto: Kino Zagreb

Tako blizu, a tako daleko...
Profil
Ime:
Caffe bar Kino Zagreb
Lokacija:
Trg Petra Preradovića 5
Ponuda:
alkoholna i bezalkoholna pića, kava - jutarnje i dnevne akcije, pivo, rakija

Strogi centar Zagreba. Cvjetni trg. Prepune terase. Prava špica. Kokice. Cvijeće. Uvijek neka mini pozornica. I tisuću ljudi, trendsetera, manekenki, estradnjaka, poduzetnika, odvjetnika i ostalih… Da, ni mi nismo skloni gužvama. A samo nekoliko metara dalje, u prolazu odmah pokraj kioska, prava idila. Ako ste pomislili da buncamo od previsokih temperatura, prevarili ste se. Tajna lokacija. Dobro, više nije tajna! I jakooo smo sretni zbog toga!

Naime, zavirili smo u caffe bar Kino Zagreb, koji se nalazi u sklopu Centra Cvjetni, i ugodno se iznenadili otkrivši pravi mali dragulj koji ćemo zasigurno još posjećivati. Na špici, a daleko od nje, zavučen i privlačan. No, dosta epiteta. Uvjerite se i sami.

Lokal se nalazi u objektu površine 100-tinjak četvornih metara, od čega 70-ak četvornih metara otpada na uslužni prostor, koji uključuje vanjsku terasu na Preradovićevu trgu, unutarnju grijanu/hlađenu terasu s bočnim stijenkama, unutarnji dio kafića sa šankom i još jednu terasu, skrivenu od pogleda. A upravo je transformacija i multifunkcionalnost kafića dok prolazite otvorenim i zatvorenim prostorima s različitim ambijentom i sadržajima, uz lokaciju u samom srcu Zagreba, posebnost ovog lokala.

Zadržat ćemo se za početak na unutarnjem dijelu kafića: industrijski uređen interijer, s dugačkim drvenim šankom na jednoj strani te udobnim kožnim separeima na drugoj, uz ukrasni cigleni zid u kombinaciji s ukrasnim drvenim oblogama, dizajnerskim barskim stolovima i 50-ak žarulja koje na žicama stepenasto vise sa stropa, metar ispod svih vidljivih instalacija obojenih u boju kafića, daje neki rokerski štih ovom pomalo ekskluzivnom kafiću.

U uređenju interijera prevladala su dva materijala, drvo i cigla, a toplim, prirodnim bojama postignuta je ugodna atmosfera u kojoj se gosti osjećaju kao kod kuće. Šank podsjeća na veliki regal, pod je specijalna, neuništiva lijevana polirana masa neuništiva, a poseban su dekor žarulje.

I onda odjednom, posve drugačija priča. Miami, egzotika, bambusovi suncobrani, ljuljačke, rashladni uređaji tzv. prskalice za osvježenje… Treća terasa. Dakle, sve u jednom. Možete birati želite li biti na suncu, na hlađenoj terasi gdje se puštaju projekcije, rokerskom kutku ili egzotičnoj terasi. Svaka ima drugačiji ambijent, popraćen visokom tehnologijom, ekranima i razglasom koji omogućuje da se istodobno pušta različita glazba.

U noćnim satima kafić se pretvara u noćni bar s light showom i go go plesačicama, a uskoro kreće program vezan uz Europsko nogometno prvenstvo. A ponuda? Uz alkoholna i bezalkoholna pića, jutarnje su akcije kave – 8 kuna, cjelodnevne su akcije žestoka pića – 10 kuna, a pivo – 11 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:43