cool mjesto: Laboratorij zabave

Prvi zagrebački studio za igru, zabavu i smijeh
Profil
Ime:
Laboratorij zabave
Lokacija:
Trnjanska 3, Zagreb
Vlasnice:
Ana Grzunov i Dijana Zorić
Dekoracije na zidovima:
Boubish
Vizualni identitet:
Franić & Steković
Info:
prvi studio igre i zabave u Hrvatskoj

Dvije profesorice, Ana i Dijana, napustile su sigurne poslove, udružile svoja znanja i talente te se upustile u avanturu koja se kuhala više od 10 godina.

Zavirite u Laboratorij zabave i otkrijte zašto je redakcija D&D-a totalno podjetinjila Iako već tri mjeseca nisu imale slobodan dan, one se ne žale. Štoviše, uživaju u tome što rade. A kako i ne bi kada svoje radno vrijeme provode u Laboratoriju zabave i od jutra do mraka smišljaju kako na nove i originalne načine zabaviti i educirati što više djece, ali i njihove roditelje.

Ana Grzunov, odgojiteljica, i Dijana Zorić, profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika napustile su sigurne poslove, udružile svoja znanja i talente i početkom prosinca, nakon što se ideja “kuhala” desetak godina, otvorile prvi zagrebački studio za igru, zabavu i smijeh. – Tri mjeseca sam tražila savršeni prostor koji će uključivati apsolutno sve komponente koje su mi potrebne za ovo čime se bavimo. Da ima dvorište, besplatan parking koji je jako bitan za roditelje i da je open space kako bi djeca imala što više prostora.

Ovaj prostor je bio savršen – prisjeća se Ana. Laboratorij zabave, nalazi se u Trnjanskoj 3, što je idealna lokacija jer je podjednako udaljena od svih dijelova grada pa roditeljima daje dovoljno vremena da obave sve što su naumili dok njihova djeca uživaju u Laboratoriju zabave čiji je prostor neopisivo ugodan za boravak.

Ana i Dijana, kreativne voditeljice koje zabavu vole više od svega, pomiješale su sve potrebne sastojke i došle do formule za urnebesnu zabavu koja glasi: storytelling začinjen pinjatama, s dodatkom balon “eksplozije” plus klaun, ples i pjesma, a uz sve to kazalište sjena, fi lmske večeri, proslave rođendana i razne edukativne igre. Ana je zadužena za dekoracije i scenografi ju dok je Dijana ta koja odrađuje scenske nastupe.

– Storytelling su mini predstave za djecu koje traju 10-15 minuta. Ja sam kostimirani pripovjedač i u predstavi izlazim iz uloge u ulogu. Rekvizita gotovo i nema a predstave su interaktivnog karaktera pa djeca određuju tijek priče koja uvijek na kraju ima moralnu poruku. Dok smišljamo priču ja Ani glumim onako kako sam zamislila da bi to trebalo izgledati. Ona umire od smijeha i super se zabavljamo.

Što gore – to bolje. I tako razmišljamo danima u našem Laboratoriju, eksperimentiramo. Kroz razne faze rada odlučimo što ćemo sve ubaciti u predstavu i na kraju se dogodi da prva izvedba bude super, a deseti puta se priča i uloga razrade do savršenstva – objašnjava Dijana. Kako kaže, većina stvari koje rade u Laboratoriju zabave su njihovo autorsko djelo. Od raznih stvari koje čuju ili pročitaju iskombiniraju potpuno novu priču i predstavu. Djevojke su uz pomoć prijatelja cijeli prostor površine 70 četvornih metara uredile u rekordno kratkom roku za svega dva tjedna. – Gazdarica nam je na sreću dopustila da radimo sve što želimo.

Prijateljica Bou- bish, koja se bavi street artom, oslikala je cijeli prostor. Bilo nam je bitno da bude veselo, ali opet apstraktno i ne previše dječje jer je prostor multifunkcionalan. Detalje smo radile same, kao na primjer preuređena vješalica s Hrelića ili lusteri “oblaci” koji su na prodaju. Radim i pinjate svaki tjedan po nekoliko komada pa sa zidova stalno vise neki novi oblici. Vizualni identitet za Laboratorij su radili naši prijatelji iz Studia Franić&Steković – priča Ana čije su pinjate postale toliki hit da već dobiva personalizirane skice za izradu.

No dvije kreativke tu ne staju jer uskoro kreću i s uređenjem dvorišta gdje će organizirati vrtne zabave s vodenim sadržajima, rođendane na otvorenom, programe za djecu koja ne mogu ići na more, filmske projekcije pod vedrim nebom…

– Veselim se lijepom vremenu jer ćemo imati kreativnu radionicu gdje će djeca učiti o analognoj fotografiji i lomografiji. Što se uređenja dvorišta tiče, opet će biti minimalističko, a van će se izlaziti spuštanjem toboganom s prozora. Tako ćemo na zabavan i zanimljiv način riješiti problem što nemamo direktan izlaz u dvorište – zaključuje Ana i poručuje kako nikada ne treba dugo čekati na realizaciju ideje koja ti se čini dobrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:24