Kafić i showroom

Cool mjesto: Living Room

Osnovna ideja uređenja prostora bila je stvoriti topli i ugodan osjećaj doma

Tko od nas ne bi želio dnevni boravak u kojem može popiti kavu, šalicu čaja ili pak pojesti kolač, a da uz to kasnije ne mora oprati šalice, tanjure, pospremiti i usisati? Vjerujemo nitko, a upravo to nudi kreativno uređen Living Room u Arena Centru. U 180 metara četvornih i 200 kvadrata terase vlasnici ovog lokala htjeli su ponuditi nešto novo. Nešto drugačije, a to im je i uspjelo. – Razmišljali smo što se nama sviđa, u kakvim prostorima volimo boraviti, što nas privlači ili odbija od nekog interijera.

Tijekom kreativnog procesa uvijek smo se vraćali na toplinu, udobnost, opuštenost… emocije koje uglavnom vežemo uz vlastitu dnevnu sobu. Budući da se već dugo bavimo uređenjem interijera, doduše na jedan posredan način preko ponude dekoracija i namještaja u našim Living dućanima, odlučili smo spojiti dosadašnje iskustvo s novim idejama, čiji je rezultat uređenje ovog kafića – priča Zvjezdana Knežević, brand menadžerica za trgovine namještajem Living i kafića Living Room i dodaje kako se tako rodila ideja za uređenje prostora koje potpisuje Living kreativni tim.

Sav namještaj i dekoracije koje se nalaze u kafiću mogu se kupiti na licu mjesta

Kafić je konceptualno podijeljen na dva dijela – pušački i nepušački, ovisno od navikama i željama. Vlasnici kažu kako su gosti prepoznali njihovu namjeru i da već imaju omiljena mjesta, a to su definitivno sofe od pliša koje su redovito prve zauzete.

Upravo to dokaz je da se ljudi vole ugodno zavaliti i uživati u zasluženoj kavici i predahu. – Veseli nas vidjeti i roditelje s djecom, za koju smo pripremili mali kreativni set s bojicama, dok roditelji uživaju u zasluženom odmoru – kaže Knežević.

U kafiću prevladavaju tople nijanse smeđe boje, a kod odabira materijala težili su prirodnim materijalima pa u prostoru prevladava drvo na podu i zidu te tkanine od prirodnih vlakana, koje su mješavina pamuka i lana. Iako gotovo cijelom dužinom prostora prolazi staklena stijena s elementima željeza, koja razdvaja pušački od nepušačkog dijela, plemenitošću drveta uspjeli su neutralizirati prirodnu hladnoću tih materijala, a ostvariti dojam jedinstvenosti prostora.

Kompletan interijer opremljen je namještajem i dekoracijama njihova drugog brenda Living – specijaliziranog za uređenje interijera. – Posebnost prostora je ta što se svi izloženi primjerci namještaja i dekoracija koje ovdje vidite mogu kupiti, odnosno naručiti ako nisu odmah dostupni – napominje Knežević.

Ovim načinom uređenja, kažu, željeli su stvoriti mjesto koje će svima omogućiti da se osjećaju ugodno i opušteno dok ispijaju svoje omiljeno piće ili traže predah od svakodnevnog stresa. Bilo da se radi o malim, osobnim ritualima uz neophodnu dozu dnevnih novosti uz hard-copy verziju novina ili na smart telefonu/tabletu (naravno uz besplatni wi-fi), veselom muškom društvu koje uživa uz pivicu ili o povjerljivim ženskim razgovorima u kutu, uz neizostavni kolačić.

– U ponudi imamo kolače, za koje s ponosom ističemo da su bez margarina, rađeni s mliječnim vrhnjem, što ih čini posebno slasnima. Ponuda kolača sezonski se izmjenjuje, ovisno o ponudi i dostupnosti svježeg voća, koje se isključivo koristi u izradi kolača u našoj ponudi. Morate ih probati! – kaže Knežević. Ono što ih posebno veseli su reakcije gostiju koji im sami prilaze i govore kako se ugodno osjećaju i hvale toplinu i stil uređenja. – Često nas pitaju gdje i kako mogu nabaviti izložene sitnice, ali i namještaj – zaključuje Knežević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:45