Cool mjesto: Millennium lounge bar

Adresa za elitni provod u srcu Zagreba
Profil
Naziv:
Millennium lounge bar
Adresa:
Bogovićeva 7
Projekt:
Studio Luma art
Radno vrijeme:
svaki dan: 9 - 24 h

Zagrebačka špica bogatija je za još jedno ‘in’ mjesto za večernji provod.

Riječ je o Millennium lounge baru, otvorenom iznad istoimene slastičarnice. Zadatak projekta pripao je arhitektici Marini Nardin, koja je nekadašnja dva stana na katu uredila u ekskluzivan bar površine 250 kvadrata, u kojeg se stiže dizalom.

Naime, s obzirom na to da je riječ o stanovima, problem je bio kako riješiti vertikalnu komunikaciju jer arhitektica nije htjela koristiti stubište zgrade u kojoj žive stanari.

Estetski nenametljivo dizalo bilo je, kaže, logičan izbor. U glavnom dijelu bara dominira bijela boja poput okvira u koji su ubačeni crveni i ljubičasti detalji, odnosno sjedeće garniture i fotelje talijanskog proizvođača SABA.

Glavni atraktori su elementi izrađeni od drva u nepravilnom rasteru sa skrivenom LED rasvjetom, kojom se postižu različiti ambijenti. U nadograđenom dijelu s jedne je strane bara šank s vitrinama, a s druge “šljunčani zid” koji se nastavlja na terasu.

Iako je u svakom prostoru postavljeno barem jedno ogledalo, ona apsolutno dominiraju terasom, opremljenom Morosovim Ripple stolcima i Around the roses stolovima, klupama dizajnera Josea Gandije Blasca te Cattelan lampama koje su ujedno i vješalice za jakne.

Kao nastavak na unutarnji dio bara na stropu su trake u istom rasteru kao igra sjena i svjetla u glavnom dijelu kafića, a taj se motiv ponavlja i u toaletima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:02