Cool mjesto: Prostor

Klasik među dizajnholicima

Kada god tražite neobičan poklon ili neku ludu, neponovljivu odjevnu kombinaciju, pravo mjesto za to je zagrebački Prostor u Mesničkoj ulici. Prodajnoizložbena galerija u dvorištu stambenog bloka među dizajnholicima već je stekla kultni status. Pa ponovimo gradivo i otkrijte zašto je Prostor tako cool

Profil
Ime:
Prostor
Adresa:
dvorište Mesnička 5, Zagreb
Vlasnik:
Darko Dominik
Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak: 12 - 20 h subota: 10 - 15 h
Što kupiti:
počastite se s nakitom. Ovo je mjesto s najluđim naušnicama i bedževima

Prostor, jedinstvena prodajno-izložbena trgovina otvorena od listopada 2006. godine u dvorištu Mesničke ulice 5, redovito je mjesto u koje navraćaju ljubitelji suvremene mode, umjetnosti i dizajna.

Prodajni dio prostora nudi ekskluzivnu selekciju odjeće dodataka i dizajniranih proizvoda domaćih i stranih dizajnera i manufaktura, koji nude inovacije u dizajnu i podliježu različitim interpretacijama kao što su Ana Tevšić, Andreja Bistričić, Danijela Štambuk, NIOKA, Slaven Milić, Maja Mršić, Iva Stojković, Tomislav Zidar i mnogi drugi. Prostor djeluje i kao galerija te se u njemu periodično organiziraju izložbe, a uredio ga je i osmislio njegov vlasnik Darko Dominik koji je maksimalno iskoristio postojeće stanje prostora uz preinake u službi praktičnosti, funkcionalnosti i vlastite estetike.

– Cilj nam je bio postići savršen sklad između starijih vintage i recikliranih dijelova, (drveni ormar, paravan oslikan tehnikom ulja na platnu, samostojeće reciklirane lampe), te pojedinih novih dijelova namještaja poput multifunkcionalnog ormara Pattern dizajnera Filipa Gordona Franka.

Komoda izrađena od euro paleta i kože, pult popločen keramičkim pločicama s ugrađenim TV ekranom i fototapeta, dodatni su elementi koji u kombinaciji s ostalim stvarima koje su prodajnog tipa po našem mišljenju tvore funkcionalan i jedinstven postor – rekao je Darko Dominik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 14:08