Cool mjesto: Salon Hairport

Toplo industrijsko ruho frizerskog salona
Profil
Ime:
Salon Hairport
Lokacija:
Vojina Bakića 10, Zagreb
Vlasnica:
Helena Santini Balentović
Uređenje:
vlasnica
Kontakt:
www.hairport.com.hr

Oduvijek sam htjela imati salon u kojem bih svojim klijentima, u ugodnoj atmosferi, mogla pružiti kvalitetnu uslugu. No, pritom sam htjela biti i drugačija, htjela sam nešto novo. Ideja je krenula od toga da sam na putovanju u New Yorku vidjela mnogo kafića, trgovina i restorana uređenih u industrijskom stilu koji mi se jako svidio, ta divna kombinacija hladno-toplog uređenja mi se odmah uvukla pod kožu – priča Helena Santini Balentović, vlasnica salona Hairport u Zagrebu, koji nas je osvojio zanimljivim interijerom. – Kada su počeli radovi, svi su bili jako skeptični prema materijalima i tonovima koji će prevladavati u salonu, ali ja sam imala viziju kako će to izgledati i nisam se nimalo brinula. Naravno, u cijeloj priči puno mi je pomagao arhitekt koji je sve realizirao. U prostoru prevladavaju hladni tonovi, poput sive i crne, no s obzirom na to da je sav namještaj rađen od OSB ploča, koje su jako tople, one na kraju stvaraju dojam topline i ugode.

Svi materijali su više-manje prirodnog podrijetla, a na pod smo stavili epoksidalnu smolu tj. industrijski pod koji se savršeno uklopio u cijeli prostor – objašnjava Helena Santini Balentović i dodaje da se za taj dizajn odlučila jer joj je istinski lijep te bi najradije i svoj dom uredila u tom stilu. Ističe i kako se za takav izgled interijera odlučila jer voli izazove i htjela je riskirati.

– Najviše sam dvojila o stolariji jer sam radna mjesta i glavopere morala naručiti puno prije, a odlučila sam da koža bude u dvije boje i veliko je pitanje bilo s kojom vrstom drva početi raditi da se sve uklopi. Priznajem, dugo mi je trebalo da odaberem OSB ploče jer sam se bojala da će one previše dominirati u odnosu na ostalo, ali to je na kraju bio pun pogodak i super su se uklopile – otkriva simpatična vlasnica salona koju smo za kraj zamolili da nam kaže koja je po njoj definicija savršenog frizerskog salona.

Njega kose i odlazak frizeru danas je, zbog sve više obaveza, jedan od rijetkih trenutaka namijenjen isključivo opuštanju i uživanju. Hairport smo uređivali s tim ciljem, da se naši klijenti maksimalno mogu opustiti i prepustiti u prostoru u kojem smo kombinirali prirodne materijale, najviše drvo.

Odvojili smo prostor za čekanje u kojem klijenti, kao u vlastitom domu, mogu uživati u šalici čaja ili kave, a radni prostor je otvoren s pogledom na zelenu površinu. Osim uređivanja kose, u Hairportu je poseban dio namijenjen njezi tijela i lica. Još jedna važna stvar jest da za njegu kose koristimo održive proizvode, ekološki poznate kompanije Davines koja se bazira na ekologiji i recikliranju, a u salonu za njegu lica i tijela također se može uživati u francuskoj kozmetici Algologie baziranoj na morskim sedimentima i algama. I to je za mene definicija savršenog salona – zaključuje.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:30