Cool mjesto: slastičarnica Amélie

Tako ljupko, tako slatko, tako Amélie!
Profil
Ime:
slastičarnica Amélie
Adresa:
Vlaška 6, Zagreb
Vlasnica:
Žakline Troskot
Radno vrijeme:
ponedjeljak - subota: 9 -21 h, nedjelja: 10 - 19 sati
Uređenje:
Vlasnica i njezina prijateljica akademska slikarica Mateja Šilobod, zavjese Marija Skelin

Ljupko je najprecizniji pridjev kojim se može opisati slastičarnica Amélie i njezina vlasnica Žakline Troskot. U centru Zagreba, u Staroj Vlaškoj, možete se udobno zavaliti na neku od stolica u shabby chic stilu, opustiti se okruženi umirujućim bijelim i pastelno plavim tonovima i… što drugo, navaliti na torte i kolače.

Francuski šarm izbija iz svakog kutka, počevši od imena Amélie pa do šansona koje dopiru iz zvučnika. Ideja o ovakvoj slastičarnici u Žaklini je sazrijevala godinama, iako nije znala kako bi slastičarnica trebala izgledati sve dok nije na sajmu antikviteta na Britancu počela tražiti namještaj. – Znala sam da ne želim ruže, ništa ružičasto ni kičasto, ali ipak sam željela da bude romanitčno i ‘čipkasto’.

Prvu stolicu pronašla sam kod jednog čovjeka na Britancu, i to je bilo to. Dobila sam u glavi sliku prostora, a taj isti čovjek pomogao mi je i u nabavi ostalog namještaja. Nisam planirala da prostor bude u francuskom štihu, ali sve se tako poklopilo. Ilustracije na zidu djelo su moje prijateljice, akademske slikarice Mateje Šilobod koja je odmah shvatila što želim – prisjeća se Žakline.

Zato ako vam se baš jako jedu Cheesecake, Lemon pie, skradinska torta, čokorange, Brownie kocke, kolač od badema, quichea od tikvica i ovčjeg sira ili, pak, od gorgonzole – hitro pravac Vlaška!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:18