Cool mjesto: Svijet Stripa 2

Strip-junaci ponovno su IN!
Profil
Ime:
Svijet Stripa 2
Adresa:
Kačićeva 6a, Zagreb
Vlasnici:
Gordan Šojat i Tigran Kalebota
Radno vrijeme:
nakon ljetne pauze radit će od 9 do 21 sat

Kad ste se posljednji put družili s Alanom Fordom? Ili s Fantomom, Ironmanom, Spidermanom?Pretpostavit ćemo da odgovor glasi: “Davno”. A čini se da ni današnji klinci nisu zainteresirani za njihove avanture…

Šteta, jer u zagrebačkoj biblioteci i galeriji Svijet stripa 2 vladaju upravo strip-junaci.

Stoga vam predlažemo da se zajedno sa svojim najmlađim članovima obitelji uputite u Kačićevu i ponovno otkrijte svijet devete umjetnosti. I to dok u ugodnom ambijentu pijuckate piće…

Naime, ovaj jedinstveni multimedijalni prostor istodobno je specijalizirana knjižnica i čitaonica stripa, izložbeni prostor i internet caffe bar, a nalazi se u potpuno renoviranom zagrebačkom stanu iz 1928. godine, koji nas je privukao svojim interijerom inspiriranim crno-bijelim skicama slavnih strip-junaka.

Tako vas sa zidova gledaju Popeye, Lucky Luke, Fantom, Hulk, Spiderman i mnogi drugi, pogled privlače uokvireni originalni crteži domaćih autora, dok osnovni crno-bijeli kontrast razbijaju jumbo plakati stranih strip-izdanja u boji.

U kutu čitaonice smješten je starinski piano, koji se potpuno stopio sa zidnom ilustracijom salona na Divljem zapadu, inače nezaobilaznog mjesta najpoznatijeg stripporučnika, Blueberryja, i predstavlja potpuno cool 3D prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:43