Cafe bar u Zagrebu

Cool mjesto: Trezor

Industrijska priča kafića na Črnomercu
Profil
Ime:
Caffe bar Trezor
Lokacija:
Gradiščanska 30
Uređenje:
Vlasnici
Površina:
73,01 m2 i terase 55+28 m2
Radno vrijeme:
pon-pet 7-23, sub-ned 8-23
Kontakt:
Facebook: Caffe bar TREZOR

Ugostiteljski obrt Trezor postoji već gotovo 11 godina na dvije lokacije, u Koturaškoj 47 i Slavonskoj aveniji 6 (Hypo Centar), a nakon dugogodišnjeg marljivog rada u ulozi najmoprimaca vlasnici Mario Perasović, Željko Cajhen i Marko Pavlić odlučili su da će trećem Trezoru biti vlasnici. Stoga su kupili prostor na Črnomercu, a prioritet je bio napraviti cafe bar drugačiji od ostalih u tom dijelu Zagreba. Misao vodilja za uređenje bila je jasna: industrijski stil. – Općenito nam se ideja o industrijskom stilu počela sviđati nakon nekoliko mjeseci web pretraživanja radi uređenja našeg budućeg, odnosno sadašnjeg kafića. Zahvaljujući savjetima nekih naših prijatelja, a ponajviše nas samih, odlučili smo se za industrijski stil, ali s dozom kućne atmosfere kako bi se tom stilu dodala toplina. Prevladavaju ugodne svijetle boje, ali s dozom tamnih industrijskih i ravnih linija koje objedinjene daju nešto drugačije od viđenog – pričaju nam vlasnici. Što se tiče upečatljivih elemenata, posebno se ističe nekoliko detalja.

Vidljive cijevi ventilacije na stropu, zidovi prekriveni dekorativnom žbukom obojeni istim tonom metalik-boje, šank obložen Iris keramikom koja je naručena direktno iz tvornice i izvorno je dimenzija 3×1,5 m i nije rezana kako bi se pokrila ploha šanka u neprekidnoj liniji. Stolice u tri različite dimenzije, od prirodnog drvnog materijala hrasta, podudaraju se sa zidovima obloženim Eijffinger tapetama hrastova uzorka. – Stolice i postolja za stolove smo sami nabavljali i osobno odlazili u nekoliko navrata u Italiju, točnije u mjesto Manzano koje vrvi od malih i velikih manufaktura namještaja.

Htjeli smo cijeli prostor što više opremiti proizvodima iz Hrvatske, ali baš kod ovih stavaka smo naišli na veliki deficit kako u kvaliteti tako i u izboru. Stolice su tako Riccardo Rivoli i Mattiazzi – objašnjavaju vlasnici i dodaju kako su posebnost i lampe koje imaju ravne industrijske linije te prate boju zidova i ventilacije, a sva rasvjetna tijela su ekološki-štedne Led tehnologije, dimabilne su i tako daju intimnu atmosferu, pogotovo u večernjim satima.

Lampe su hrvatski proizvod koji radi tvrtka Corda-Projekt i jako smo zadovoljni suradnjom s njima zbog odlične komunikacije i prilagođavanja našim potrebama. To ističemo jer ne samo da imaju kvalitetne gotove proizvode, nego mogu napraviti i proizvode u cijelosti po vašoj ideji – ističu. Stolarija trećine cijelog izloga caffe bara je klizna stijena koja se tijekom toplijeg vremena otvara pa tako šank postaje središnji dio, gledajući vanjsku terasu i unutarnji dio.

Budući da je prostor uzak, a dugačak, u stražnji dio smješteno je zrcalo boje konjaka i dimenzija 2×4 m kako bi se postigao dojam povećanja prostora. U Trezoru ističu da posvećuju veliku pažnju pripravljanju i kvaliteti kave, a najveća nagrada su im gosti koji dolaze čak i iz drugih dijelova grada baš radi uživanja u omiljenom napitku. Uostalom, najbolje je da svratite u Trezor i uvjerite se sami u ove naše riječi!

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 10:26