Kvartovski kafić s karakterom

Cool mjsesto: Caffe bar Blok B u Bužanovoj ulici

Novo cool mjesto u gradu s najboljom kavom, ‘friendly vibrom’ i atraktivnim interijerom

PROFIL
  • INFO: Caffe bar Blok B
  • ADRESA: Bužanova 18, Zagreb
  • KVADRATURA: 160m2 interijer, 60 m2 terasa
  • RADNO VRIJEME: pon - ned od 7 do 23 sata
  • FACEBOOK: @blokbcaffebar
  • INSTAGRAM; @blokbcaffebar

Stambeni blok Bužanova kompleks je novih i tehnološki i arhitektonski naprednih stambenih zgrada u koji su se prvi stanari već uselili. Kao i svaki drugi, ni ovaj kompleks ne bi bio pravi kvart bez kvartovskog kafića. Tako se u tom lijepom naselju smjestio i caffe bar Blok B. Već na prvi pogled jasno je da uređenje i izgled kafića prate suptilnu estetiku naselja. Pitamo voditelja kafića Željka Rončevića kako je sve počelo.

- Zauzeti drugim poslovnim obvezama, željeli smo mjesto gdje ćemo se rado i često sretati; kako poslovno, tako i privatno. Sretni smo što su i naši gosti prepoznali našu ‘friendly vibru’ te redovno svraćaju do nas na dozu opuštanja. Sve je počelo spontano; oduševili smo se vidjevši budući prostor Bloka B na izvrsnoj lokaciji i odmah znali što želimo od njega. Nismo puno razmišljali: vođeni dobrim osjećajem, odmah smo ga započeli uređivati i nismo požalili zbog brze ideje i odluke - prisjeća se Željko i dodaje da je uređenje trajalo samo dva mjeseca.

- Jako smo zadovoljni zbog toga, jer od početne ideje do rezultata nije prošlo puno vremena. Većih zastoja u radovima ni drame nije bilo, sve je teklo kako je zamišljeno, što nas je veselilo i dodatno nam davalo vjetar u leđa - kaže, a nas zanima koja je misao vodilja iza uređenja interijera.

- Zamislili smo prostor koji ispunjava cjelodnevne potrebe naših gostiju: prvu jutarnju kavu u kvartu, kratki odmor od posla, tj. pauzu za kavu, neformalni sastanak s poslovnim klijentom, piće poslije posla, mjesto gdje se opušta u kasnijim večernjim satima ili na koje se svraća na piće ili dva prije večernjeg izlaska… Da bismo to postigli, interijer je morao biti funkcionalan koliko i atraktivan. Ključne stvari o kojima smo vodili računa udobna su sjedeća mjesta, dovoljan razmak između stolova, ugodan i diskretan pogled na ulicu, terasa okrenuta prema zelenoj površini s unutarnje strane zgrade... - nabraja Željko Rončević.

Interijer i eksterijer

Terasa je zelena i opuštajuća oaza, prikladna i za roditelje s manjom djecom zbog parkića na obližnjoj livadi. U interijeru prevladava drvo, a stil uređenja je kombinacija rustikalnog i art decoa. Namještaj je izrađen po narudžbi i djelo je domaćih stolara i tapetara

U prostoru prevladava drvo, stil uređenja je kombinacija rustikalnog i art deco stila. Namještaj je izrađen po narudžbi i djelo je domaćih stolara i tapetara. Najupečatljiviji element u prostoru je dugačak šank sa sjedećim mjestima koji pruža mogućnost komunikacije s barmenima, kao i pogled na ponudu pića.

- Nije zanemariva ni atraktivnost odvojenog prostora za pušače koji je odijeljen staklom od ostatka bara, ali ne stvara osjećaj izoliranosti gostiju, nego protočnosti prostora. Moramo spomenuti i terasu, zelenu i opuštajuću oazu koja je prikladna i za roditelje s manjom djecom zbog parkića za igru naših najmlađih gostiju - ističe voditelj i za kraj kaže da je Blok B mjesto dobrih vibracija.

- Ovdje je uvijek dobra atmosfera, prevladava druženje i smijeh. Iako ste vi najviše zainteresirani za uređenje interijera, moram istaknuti da imamo vrhunsku ponudu pića i talijansku Kimbo kavu - zaključio je Rončević.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:59