Novi dizajnerski centar

Croatian Design Superstore

Novi fenomenalno uređeni prostor u centru Zagreba s više od 130 proizvoda hrvatskih dizajnera

Croatian Design Superstore, novi multifunkcionalni dizajnerski centar, otvaren je nedavno u Martićevoj 4. Unutar prostora nalazi se 130 proizvoda i proizvodnih serija nagrađivanih hrvatskih dizajnera. Trgovina funkcionira kao svojevrsna izložba hrvatskog dizajna u kojoj se na 300 kvadrata nalazite djela 150 autora. Iza projekta stoje dvije uspješne žene – dizajnerica Ira Payer i Suzana Košćak, ekonomistica i financijska analitičarka, ali i investitorica projekta.

Turistička ponuda

– Croatian Design Superstore namjerava utjecati ne samo na povećanje potražnje i posljedično tome i veće proizvodnje domaćeg dizajna, već i na njegovo uključivanje u poslovne procese, afirmaciju u kontekstu razvoja proizvoda te dugoročno i na kulturu dizajna u Hrvatskoj. Uza ostalo, to je atraktivan turistički sadržaj koji podiže razinu cjelokupne turističke ponude i kroz uvid u kreativnu klasu nudi jednu kvalitetnu i prosperitetnu sliku Zagreba i Hrvatske – izjavila je Ira Payer, kreativna direktorica platforme Croatian Design Superstore te dodaje kako će se u prostoru objediniti stalna prezentacija i ponuda najboljeg hrvatskog dizajna, prateće edukativne, kreativne i promotivne aktivnosti te ugostiteljska ponuda.

Brojna gostovanja

Za izgled prostora u Martićevoj 4 zaslužni su arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić. – Arhitekti su odlučili kao jedini oblikovni alat koristiti crvenu boju, preuzetu iz vizualnog identiteta Croatian Design Superstorea, kojom je prebojan čitav interijer. Čista i jasna crvena boja neutralizirala je brojne nesavršenosti originalnog prostora, dinamizirala ga, a osim toga omogućila učinkovito isticanje dizajnerskih proizvoda u postavu – kažu iz Croatian Design Superstorea koji je pokrenut u ljeto 2014. u formi putujućeg pop-up shopa u Zadru i Dubrovniku, gdje su interijer također osmislili arhitekti Letilović i Pedišić. Croatian Design Superstore će i dalje gostovati u drugim gradovima kao putujuća izložba.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:21