Genijalan stan

Da svega 18 kvadrata može izgledati fantastično dokazuje ovaj stan prepun je izvrsnih dizajnerskih rješenja!

 PLASTERLINA/
Projekt su arhitekti jednostavno nazvali Osamnaest kvadratnih metara, a ovo je rezultat...

Od ulaza prekrivenog ogledalima koja služe i kako bi se vizualno povećao prostor, odvajanja zone kuhinje od ostatka boravka pomoću boje te oživljavanja cijelog prostora detaljima u sunčanoj žutoj boji, uređenje ovog stana predstavlja dinamičan dizajnerski koncept koji odlično izgleda!

image
PLASTERLINA/
image
PLASTERLINA/
image
PLASTERLINA/
image
PLASTERLINA/

U stanu koji ima površinu manju od 20 četvornih metara potrebno je iskoristiti svaki centimetar. Dobro to zna mladi i talentirani par iz poljskog arhitektonskog studija Plasterlina, koji stoji iza dizajna ovog stana od svega 18 četvornih metara. Osmislili su raspored koji je praktičan, pruža dovoljno prostora za pohranu i ne izgleda pretrpano.

image
PLASTERLINA/
image
PLASTERLINA/

Naime, uspjeli su na iznimno malu površinu smjestiti kuhinju, dnevni boravak, kupaonicu i hodnik, i to vrlo ukusno, dok su optički prostor povećali do krajnjih granica. Kako? Dobro promišljenim dizajnom i igrom boja.

image
PLASTERLINA/
image
PLASTERLINA/

Uređenje garsonijere pokazalo se - kako sami navode - pravom zagonetkom. Zbog veličine, davanje funkcija prostorima bilo je teško i zahtijevalo je hrabre odluke. Podjela je izvršena razlikovanjem boja.

image
PLASTERLINA/
image
PLASTERLINA/
image
PLASTERLINA/

Uzak hodnik otvara se prema kuhinji koja je izvedena u kombinaciji mat crne boje i svijetlog drva. I strop i pod u kuhinji crne su boje, dok je prostor boravka, koji je ujedno i spavaća soba, svijetao i prozračan. Još je jedna boja prisutna u prostoru, a riječ je o sivoj koja je iskorištena za izdvajanje kutka s televizijom. Žuti tepih, zanimljiva visilica i stolić za kavu unose kontrasti i vedrinu u sobu. Upečatljiv i dopadljiv stančić, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:55