zagrebačka verzija

Dalmatinska kuhinja: Otkrijte Makarun - novo mjesto s najboljom tjesteninom u Zagrebu

 Krasnodar Peršun
Pomno osmišljen koncept poznatog splitskog restorana Makarun dobio je svoju zagrebačku verziju u Teslinoj 14

Uz izvrsna jela bazirana na dalmatinskoj kuhinji, njegov zaštitni znak su sjajni korčulanski makaruni, koji se na otoku Korčuli rade već stotinama godina

Ručno rađeni makaruni po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi s biftekom ili kozicama, salata od pečene lignje, sjajni carpaccio od bifteka ili svježe ribe u novootvorenom zagrebačkom restoranu Makarun za svaku su preporuku.

image
Krasnodar Peršun
image
Krasnodar Peršun
image
Krasnodar Peršun

Takvo bogatstvo okusa mogu prirediti samo iznimni chefovi poput mladog Kristijana Tarija koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji, pa su u Makarunu iznimno ponosni na svoja jela.

image
Krasnodar Peršun
image
Krasnodar Peršun

„Drago nam je da smo nakon centra Splita došli u centar Zagreba u Teslinu ulicu koja je postala gastro središte. Koncept je sličan kao i u našem splitskom restoranu s naglaskom na vrhunsku uslugu koju njegujemo”, ističe Goran Punda, suvlasnik restorana.

image
Krasnodar Peršun

Vinska karta sastavljena je od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja.

„Iako smo zagrebački restoran otvorili nekoliko dana prije lockdowna, pa ga odmah i zatvorili, uvjeren sam da ćemo i u ovim izazovnim vremenima postati prepoznatljivi”, kaže Punda.

image
Krasnodar Peršun

Decentan interijer s upečatljivim detaljima poput stropa od cigle ili podnog mozaika, prostrana terasa i savršena lokacija u centru grada, dodatan su motiv zbog čega posjetiti novo mjesto s najboljom korčulanskom tjesteninom u Zagrebu.

Više informacija: makarun.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 05:27