Cool mjesto

Dašak glamura u stomatološkoj ordinaciji: Atraktivni radni prostor u zagrebačkom kvartu Prečko

 Neja Markičević/Cropix 
U zagrebačkom kvartu Prečko posjetili smo vrlo atraktivan radni prostor s daškom glamura. Zavirite s nama u ovo divno mjesto!

U uređenje privatne stomatološke ordinacije Stomatologija i estetika na Vrbju 1a uloženo je mnogo pažnje te je kreiran ugodan ambijent. Prostor ordinacije veličine je oko 170 kvadrata, dok se na katu iznad nalazi laboratorij od 150 kvadrata.

Uređenje koje je vodila arhitektica Jelena Radalj iz JER studija završeno je krajem lipnja ove godine. Zbog novonastale situacije s covidom-19 mimo plana otvorenje se odužilo do ljeta jer je dio namještaja trebao doći iz Italije i Španjolske. Uređenjem ordinacije kreirana je atmosfera dobrodošlice.

image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix

Recepcija oslikava život ordinacije, prostor je veoma udoban, a čak su pacijenti koji se strašno boje zubara rekli da se tu ugodno osjećaju

image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix

Model Ellisse triple
Skulpturalni, upečatljivi luster iznad recepcije je Nemo lighting

MATERIJALI

- Bilo nam je bitno da prostor pacijentima na prvu da dojam ugode i topline, u mjeri koliko je to moguće kada se posjeti stomatologa, kao i pouzdanosti. Nemaju odmah osjećaj da su ušli u zdravstvenu ustanovu - kaže Stefanija Jovičević, koja vodi ordinaciju kojoj je na čelu Goran Jovičević, specijalist parodontologije i implantologije.

Posebna pažnja kod uređenja posvećena je komunikacijama i prostoru ispred ulaza u samu ordinaciju, korištenjem staklenih Rimadesio vrata koja idu od poda do stropa te linijske LED rasvjete - konačan efekt je sjajan i prolaz običnim hodnikom pretvorio se u doživljaj.

Arhitekticu Jelenu Radalj pitamo koja boje dominiraju prostorom.

- To je više vezano uz korištenje materijala nego boja. Nije namjera bila koristiti jednu boju kroz cijeli prostor. Materijali su furnir američki orah, velikoformatna keramika u dekoru calacatta extra mramora te masivni komad istog mramora na pultu recepcije, što je sve skupa naglašeno s par zlatnih detalja - odgovara arhitektica.

Većina namještaja u ordinacijama se radila po mjeri, kao i drveni paneli. Dobra rasvjeta u cijelom prostoru važna je u ordinacijama, a ovdje je iz ELMAH rasvjete. Luster iznad recepcije je Nemo lighting model Ellisse triple, ugradbene stropne lampe u hodniku su Flos model Juncos 9, rasvjeta u ordinacijama je BPM Alaska - dovoljno jaka za potrebe ovog posla, a opet nije tipična za ordinacije.

image
Neja Markičević/Cropix

Dio fotelja u čekaonici nabavljen je u Themeliji, a dio je radio Arrmet Lab. Stolci na recepciji su iz Art Interijera

image
Neja Markičević/Cropix
image
Dobro i kvalitetno osvjetljenje u cijelom prostoru važno je u ordinacijama, a ovdje je iz ELMAH rasvjete
Neja Markičević/Cropix

Zbog novonastale situacije s covidom-19 otvorenje se odužilo do ljeta jer je dio namještaja trebao doći iz Italije i Španjolske

image
Neja Markičević/Cropix

NEOČEKIVANO

- Dodatnu zanimljivost su dale Wall&Deco tapete iz Art interijera u čekaonici i jednoj ordinaciji, dok je u toaletu za pacijente tapeta Londonart iz show MI rooma, koja daje efekt iznenađenja jer je drugačija i neočekivana u tom prostoru - ističe Jelena Radalj.

Dio fotelja u čekaonici nabavljen je u Themeliji, a dio je radio Arrmet Lab. Radni stolci na recepciji su iz Art interijera.

Recepcija oslikava živost ordinacije, prostor je veoma udoban i do sada su im i pacijenti koji se strašno boje zubara dali povratne informacije da su se tu baš dobro osjećali.

Ostali stolci u ordinaciji nabavljeni su od hrvatskog dobavljača dentalne opreme, marke su A dec, američkog proizvođača. Saznajemo da je prije 10 godina, kada je otvarao prvu ordinaciju, doktor Jovičević kupio taj brend i od tada ga se drži, iako u Hrvatskoj nisu jako zastupljen, a u svijetu, posebice u Americi, je veoma popularan.

Bitan je dio njihove poslovne prakse inzistiranje na važnosti individualnog pristupa i predanosti svakom pacijentu, uz potpunu brigu za njegov osmijeh i zdravlje. Logo ordinacije se mijenjao kroz godine, dok jednom, pričaju nam, u šali doktorov prijatelj nije napravio prijedlog zuba iz njegovih inicijala te ga je marketinška agencija redizajnirala i sada se koristi u novoj ordinaciji.

image
Specijalizirani su za područje estetske i restaurativne dentalne medicine
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix

TEHNOLOGIJA I OPREMA

Ordinacija je specijalizirana za područje estetske i restaurativne dentalne medicine, implantologije (zubni implantati) te parodontologije, što potvrđuje svojim desetogodišnjim radom i iskustvom u rješavanju najzahtjevnijih implantoloških i parodontoloških slučajeva, uz vrhunske materijale, najsuvremeniju tehnologiju te najmodernije opremljen laboratorij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 02:00