StoryEditor
Kuća usred grada s bazenom

Divan dom dizajnerice interijera: Skriveni dragulj i oaza mira, i spokoja usred velikog grada

Minimalistički i tradicionalni stilovi idu ruku pod ruku u ovoj obiteljskoj kući koja u srcu Barcelone skriva jedan od najljepših bazena koji smo ikada vidjeli
 EL MUEBLE

Vodimo vas u kuću s bazenom, dom dizajnerice Marte Tobella, u pravi skriveni dragulj i oazu mira, i spokoja usred velikog grada. Jednostavnu, ali ugodnu gradsku kuću od opeke iz 19. stoljeća, uredila je u skladu sa svojim preferencijama i ukusom. U kući je sačuvala mnoge stare elemente gradnje i detalje, ali je istodobno interijer učinila svjetlijim i iznimno ugodnim. Imati svoj bazen, pa i mali, pravi je luksuz za bilo kojeg stanovnika grada poput Barcelone!

image
EL MUEBLE

Kuću su izgradili zemljoradnici 1830. godine i stajala je zaboravljena i napuštena dugo vremena, sve dok Marta nije kupila ovu  vremensku kapsulu, koju obožava.

image
EL MUEBLE

Marta, uz to što je dizajnerica interijera i sretna vlasnica ove urbane oaze, vlasnica je trgovine Sacum u Barceloni, omiljenog mjesta svih ljubitelja uređenja. 

image
EL MUEBLE

image
EL MUEBLE

Marta je željela zadržati što više izvornih elemenata dvjestogodišnje kuće, ali glineni pod je bilo nemoguće spasiti. Bio je postavljen direktno na tlo, bez podne ploča i biljke su ga uništile. Stoga je pronašla gotovo identični, a budući da je bio jednak u popločanom dijelu kuće i u kući, vratila je  isti raspored u kojem je i bio: neprekinuti u prizemlju i riblja kost na gornjem katu.

image
EL MUEBLE

Izvorna stolarija na prozorima je drvo kestena, medena nijansa koja je uvjetovala izbor boja u kući. 

image
EL MUEBLE

U dnevni boravak je dizajnerica prenijela esenciju opuštenog vrta koristeći bijelu boju za zidove koji nemaju samo dekorativnu funkciju, već ističu nedostatke stare gradnje. 

image
EL MUEBLE

image
EL MUEBLE

U kuhinji s pogledom vlasnica je koristila vrlo jednostavno drvo, ploču od borove šperploče koja se koristi za izradu ambalaže , a kvalitetan je i povoljan materijal. Plus, savršeno se uklopila u stolariju kuće.

image
EL MUEBLE

Bijeli ormari u kuhinji su izrađeni od bijelog obojenog DM-a. Na stolu je sjajan Martin izum: ladica visoka 15 centimetara koja stol od punog drveta pretvara u privremeni kuhinjski otok, s daskom za rezanje. Kad ima goste, ladica se skida i postaje prostor za blagovanje, a može smjestit 14 osoba. 

image
EL MUEBLE

S lijeve strane je bučna gradska ulica, a s desne strane su bijele stepenice koje vode do prekrasnog gornjeg kata. A ako nastavimo hodati, stići ćemo do otvorene sobe.

image
EL MUEBLE

Sve spavaće sobe su bijelih zidova i gledaju na prekrasan vrt. 

image
EL MUEBLE

Sve sobe imaju isto uzglavlje ili stol, policu koja se proteže duž zida, a izrađena je od bijelo obojene kuhinjske ploče i ne uzima puno prostora. 

image
EL MUEBLE

Od istih daska kao u kuhinji izrađena su vrata kupaonskog ormara.  Divna oaza!

Izvor: www.elmueble.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2020 19:35