Skandinavski minimalizam

Divan dvoetažni obiteljski dom

 

Divni dvoetažni obiteljski dom koji možete vidjeti u nastavku nalazi se u Malmöu u Švedskoj i obuhvaća ukupno 71 četvorni metar prostora. Predivni skandinavski minimalizam naglašava značajke samog prostora kao što su izložene drvene grede, kosi stropovi i veliki prozori koji omogućuju prodiranje pregršt dnevnog svijetla u glavne prostorije ovog stana.

Na prvoj etaži nalaze se dnevni boravak s malim radnim kutkom, kupaonica i kuhinja, dok su na katu smještene dvije spavaće sobe, druga kupaonica i skriveni kutak za odmaranje. Cijeli prostor obilježavaju nježne i neutralne pastelne nijanse, a dojam svijetlog i ugodnog prostora pojačavaju elementi od svijetlog drva.

S obzirom na to da je stepenište koje vodi na kat izrađeno od drva, upravo je odabir svijetlog materijala za tu namjenu omogućio da prostor i dalje izgleda svježe, prostrano i vizualno atraktivno.

Kuhinja, koja se nalazi u izdvojenoj prostoriji, opremljena je gornjim i donjim kuhinjskim elementima sive boje, a u prostoriji se nalazi i blagovaonica pa se tako osoba koja kuha može družiti s gostima i obitelji dok priprema ukusne obroke.

Spavaće sobe na katu uređene su jednostavno i nenametljivo jer se u obje prostorije nalaze vidljive drvene grede koje predstavljaju upečatljivi dekorativni detalj. To ujedno znači da su za namještaj odabrani komadi bijele i crne boje. Obiteljski dom za poželjeti!

Izvor: Erik Olsson

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:09