Bajkoviti prostor

Divan stan nježnih boja kao stvoren za romantičare

 

Bajkoviti stan s fotografija u nastavku u kojem bismo rado proveli noć zove se Chez Marie Sixtine i nalazi se u četvrti Popincourt (11. arrondissement) u Parizu u Francuskoj u sklopu butika modne marke Marie Sixtine. Stan je stavljen na raspolaganje gostima butika poput novinara i važnih klijenata koji svoje utočište za jednu noć mogu pronaći u ovom čarobnom interijeru koji je ujedno i često mjesto sastanaka, radionica i privatnih posjeta butiku. Nježno i romantično uređenje ovog stana savršeno opisuje ženu kojoj je namijenjena modna marka Marie Sixtine. Njegov sanjivi interijer potpisuje dizajnerska tvrtka Atelier Baptiste Legué koja je za njegovo uređenje odabrala paletu nježnih sivih, plavih i ružičastih tonova, predivne meke tkanine i svijetlo drvo.

Radna ploha i kuhinjska pozadina izrađene su od istog materijala, i to svijetlog teraca koji unosi dinamiku u prostor svojim šarenim uzorkom od mramornih komadića. Pomoću tog materijala izrađena je i polica za odlaganje posuđa i dragih predmeta koja se proteže čitavom širinom kuhinjskog elementa.

Blagovaonica i kuhinja dio su istog prostora, no kuhinja je vizualno odvojena od ostatka pomoću ružičastih tonova zida i kuhinjskih elemenata u pastelnoružičastoj boji.

Iznad dugog bijelog ormarića za odlaganje stvari smještenog uz bočni zid prostorije postavljen je meki ukras oblikovan pomoću brojnih pompona različitih veličina. Na ukrasu se ponavljaju boje iz interijera - nježna siva, pastelna plava, puderastoružičasta i bijela boja. Duži zid prostorije rastvoren je golemim prozorima čije su niše pretvorene u dodatni prostor za sjedenje, a sami prozori propuštaju mnogo dnevnog svjetla u prostor.

Smještena u kut, kuhinja gleda prema ostatku prostora u kojem se nalazi masivni drveni stol nepravilnih rubova s mnoštvom stolica, idealan za sastanke, ugodne večere i radionice.

Spavaća soba ukrašena je velikim muralom s motivom cvijeća i bilja koji osvaja svojom nježnom paletom boja. Neonski oblačić postavljen na zid dio je šarmantnog kutka za čitanje koji čini udobna siva fotelja.

Bračni krevet smješten je na nisku platformu od toplih drvenih površina koje se protežu od niskog zida, preko same platforme pa zidom sve do stropa te natkrivaju krevet poput čvrstog baldahina.

Sam se krevet može dodatno sakriti od pogleda pomoću sive zavjese ugrađene u vrh drvene strukture. S obje strane kreveta nalazi se prolaz koji vodi u prostranu kupaonicu s kadom i umivaonicima od emajla.

Odličan teraco iz kuhinje iskorišten je na zidu i podu i u kupaonici, dok je ostatak obojen u nježnu sivu boju. Čarobno!

Izvor: Miss Moss

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 18:53