IDEALNE ZA IZOLACIJU

Divne morske kuće od ariša i stakla

Na malom otoku Arktičkog kruga istraživač Børge Ousland je osmislio resort za sve one koji pronalaze ljepotu u prirodi. Prozori od poda do stropa pružaju panoramski pogled na miran fjord tijekom dana, dok noću sjeverna svjetla plešu po nebu

Dobrodošli u morske kućice Manshausena, otoka smještenog na udaljenom arhipelagu Steigen u sjevernoj Norveškoj. Odmaralište i centar aktivnosti dizajnirao je nagrađivani studio Tromsø-a Stinessena, koji objašnjava svoj koncept: „Kuće su dizajnirane tako gostima pruže utočište i udobnost, istodobno ističući dramatično iskustvo prirodnih elemenata vani; more, krajolik, promjenu svjetla, vrijeme i različita godišnja doba ”.

Izrađene su od ariša drva s pročeljem od stakla koje nudi otvorenim pogledom na more i planine.

Kroz velike staklene prozore možete uživati u prirodi iz kreveta ili udobnih stolica. Svaka kuća ima dvije odvojene spavaće sobe, posebno dizajniranu kupaonicu i kuhinju.

Zahvaćeni globalnom pandemijom protiv koje se moguće boriti jedino tako da budemo izolirani od ostatka svijeta, ovo nam mjesto izgleda idealno upravo za to - bijeg od svakodnevnice.

Više na: continentaltravelgroup.com

Izvor i foto: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 05:58