OVO ĆEMO KOPIRATI

Dizajnerski trikovi koji čine čuda: Mali stan u potkrovlju koji izgleda poput luksuznog lofta

 Day True
Day True rekonfigurirao je potkrovlje od 47 kvadrata držeći se proračuna, ali isto tako ne žrtvujući visokokvalitetni dizajn

Možete li vjerovati da je ovo stan u potkrovlju? Mi smo trebali dva puta provjeriti prije nego što smo se uvjerili u to. Obično kada se spomene neki prostor u potkrovlju prvo što nam pada na pamet su tamni prostori s niskim stropom. Također, moramo priznati da nismo ni vidjeli puno kvalitetnih i dobro uređenih stanova u takvim dijelovima zgrada ili kuća. Uobičajeno je da zbog manjka prirodne svjetlosti ti stanovi uglavnom ostanu zakinuti za vrhunski stil.

image
Day True
image
Day True

Međutim,uvijek ima iznimaka i one su obično fantastične, kao što je i primjer ovoga malog stana u Londonu. Ono što su vlasnici poželjeli na samom početku je baš maksimiziranje te prirodne svjetlosti i uz pomoć palete boja stvaranje prostranijeg prostora. U jako kratkom roku, u svega nekoliko mjeseci, dizajnerski studio Day True rekonfigurirao je potkrovlje od 47 metara četvorni držeći se proračuna klijenata, ali isto tako ne žrtvujući visokokvalitetni dizajn.

image
Day True

Ne želeći da kuhinja bude središnja točka dnevnih prostora, dizajneri iz studija Day True odlučuju se za stil kuhinje bez ručki na vratima u istoj nijansi kao i zidovi kako bi se kuhinja u potpunosti neprimjetno uklopila i dobio se dojam širine prostora. Detalji poput mramorne kuhinjske radne ploče i jednog dijela zida postavljaju se kako bi dali dašak karaktera, ali ostaju neutralni i služe samo kako bi nadopunili unutrašnjost sobe.

Postavljena tako da maksimalno iskoristi prostran pogled na London, integrirana klupa koja je ujedno i spremište zajedno s blagovaonskim stolom sačinjava prostor za objedovanje i povećava mogućnosti pohrane u kompaktnom prostoru.

Mekani namještaj koji se sastoji od plave sofa, ružičastih stolaca i detalja u zelenoj i žutoj boji stvaraju zanimljiv i prostran dnevni boravak, dodajući na taj način razigrani i suvremeni zaokret.

image
Day True
image
Day True

Izvorno smještena na nižoj etaži, nova kupaonica je suvremena i dizajnirana u pastelnom i jednobojnim dizajnu uz pohranu koja je ključna za manje stanove. Velika zidna toaletna jedinica proteže se gotovo cijelom dužinom kupaonice i omogućuje da se u nju spremi sve što je potrebno vlasnicima u tom dijelu doma. Iznad toaletne školjke postavljen je skriveni ormarić, koji je maksimalno iskoristio inače mrtvi prostor iznad vodokotlića, a otvorene police omogućile su klijentu da doda nekoliko osobnih detalja. Veliki dizajnerski zastor za tuš korišten je za zoniranje prostora za tuširanje.

image
Day True

Ovaj stan je još jedan primjer kako se uz pomoć detalja mogu čuda stvarati u prostoru, dobar odabir boja, tkanina i materijala može učiniti da stan izgleda veće, ali i luksuznije, a kada se na to još nadoda dobro iskorišteno prirodno svjetlo onda je konačni rezultat dobitna kombinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:26