Dom četveročlane obitelji u Pirovcu kraj Šibenika

Decentno. Nepretenciozno. Originalno.

Suvremeni interijer s naglaskom na prirodnim materijalima. To je bio glavni zahtjev mladog bračnog para s dvoje male djece koji se obratio dizajnerici interijera Ani Deg kako bi im pomogla preurediti njihov stan u Pirovcu kraj Šibenika. Riječ je o životnom prostoru veličine 50-ak četvornih metara koji se sastoji od ulaznog dijela, dnevnog boravka, kuhinje s blagovaonicom, zatim roditeljske i dječje spavaće sobe te kupaonice.

Do kreveta na kat u dječjoj sobi penje se preko stabla koje je izradio vlasnik stana

– Imala sam odriješene ruke što se tiče dizajna i vrlo brzo sam se s vlasnicima složila oko novog prijedloga interijera koji je izrađen po mjeri prema mom prijedlogu, a izradio ga je vrlo kvalitetni stolar koji također živi u Pirovcu – priča dizajnerica Ana Deg i otkriva kako se odlučila da dominantni materijal bude drvena smreka ploča. Ostatak interijera je bijele boje kao kontrast toplini drveta. – U ovom projektu najveći izazov bio mi je kako lijepo i funkcionalno dizajnirati središnji dio stana koji obuhvaća ulaz, dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu. Mijenjali smo podove i postavili visokokvalitetne gres pločice formata 60×60 cm, prljavo bijele boje i vrlo fine teksture.

Rasvjeta je minimalistička, žarulje s crnim grlom i kabelom te vintage metalna sjenila. Vlasnici su željeli zadržati otvorenost prostora, no također su željeli vizualno odvojiti kuhinju a da se opet ne zatvara zidovima i tako smanjuje prostor. To sam riješila tako što sam kuhinju odvojila drvenim pločama te sam u nastavku tih vertikalnih ploča dodala horizontalnu ploču koja služi kao nastavak radne plohe kuhinje i blagovaonski stol/šank.

Na ploči koja razdvaja kuhinju od ulaza sam ostavila otvor tako da postoji komunikacija između ta dva prostora. Kuhinja je rađena po mjeri iz oplemenjene bijele mat iverice, leđni panel je u staklu bojano bijele boje te osvijetljen indirektnom rasvjetom. Iako nije velika, kuhinja je vrlo funkcionalna, a kada se šank ne koristi za blagovanje služi kao produžetak radne ploče kuhinje – kaže Ana Deg.

Sljedeći istu filozofiju open space prostora, dizajnerica je zid prema spavaćim sobama iskoristila kao veliku biblioteku, a dio polica koje se nalaze bliže blagovaonskom prostoru iskoristila je kao prostor za odlaganje posuđa, kuharica i slično. Dnevni boravak je, pak, opremljen postojećim dvosjedima na koje su postavljene nove bijele presvlake fine teksture. Stolić uz dvosjede je postojeći te dolazi iz art radionice koju drži vlasnica.

– Kupaonica također vizualno slijedi glavni prostor, podovi i zidovi su obloženi istim gres pločicama, tuš-prostor (bez tuš-kade) je također obložen pločama te je zatvoren staklenim vratima. Ormarić s umivaonikom je rađen po mjeri u oplemenjenoj iverici bijele boje i visokog sjaja. Do umivaonika se nalazi drvena smreka ploča s policama koja kupaonici daje na vizualnoj toplini – priča Ana Deg kojoj se posebno sviđa dizajn spavaćih soba, posebice one dječje u kojoj je vlasnik izradio dječji krevet na kat na koji se penje preko stabla. Ispod kreveta nalazi se mali, vrlo ugodan dnevni prostor za djecu i radni stol. Roditeljska spavaća soba je, pak, jednostavna u bjelini, s lijepim art detaljima.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite! :)

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:35