KUĆA U PRIRODI

Dom dizajnerice koji oduševljava

 

Dizajneri, kao što znamo, mogu najneobičnijie prostore transformirati u zanimljive interijere ugodne za rad i život. Upravo je jedan takav neobičan prostor dizajnerica Tjimkje de Boer pronašla na sjeveru Amsterdama u mjestu Hembrug te život u središtu grada zamijenila kućom okruženom tišinom, zelenilom i idiličnom atmosferom. Kuća koja je nekada bila tvornica oružja njezin je novi dom koji oduševljava.

Zahtjevno renoviranje trajalo je šest mjeseci jer je dosta toga trebalo promijeniti i prilagoditi potrebama vlasnice. Osim izvorne fasade i prozora, iz prostora su uklonjeni svi pregradni zidovi i prema novom tlocrtu u prizemlju su sada kupaonica i kuhinja, a na katu dnevna i spavaća soba, dok je studio smješten u potkrovlju kuće. Za podove je u prizemlju i na prvom katu odabrala svijetli drveni pod, koji je u dnevnoj zoni upotpunila crnim geometrijskim uzorkom, dok su kuhinja i kupaonica prekrivene sivom epoxy smolom.

Spavaća sobe je otovrena i prostrana, ima krevet izrađen od paleta, a u niši je krova svoje mjesto pronašao veliki otvoreni ormar. S puno biljaka i vedrim bojama dizajnerica je stvorila jednostavnu i lijepu zonu za spavanje.

Zidovi obojeni jarkim bojama i to na različite načine, učinili su prostor ugodnim, a inspiracija su joj bila brojna putovanja po Južnoj Americi. U kuhinji i na prvom katu dio je zidova prilikom pjeskarenja ostavila u izvornom stanju, a lijepo pristaje uz ukupno uređenje.

Foto: Jansje Klazinga

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 07:11