STAN U PRIZEMLJU OD 29 KVADRATA

Dom koji obara s nogu, a stane na jednu fotografiju

 

Ponekad se u stanovima osjećamo skučeno poput ribica u akvariju. Što su stanovi veći, to više stvari u njih trpamo. Trebaju li nam zaista veliki stanovi s puno kvadrata? Vlasnica ovog simpatičnog stana, reći će ne.

Ona je u samo 29 četvornih metara smjestila sve što treba imati elegantan i moderan stan, i to bez pogreške. Logično, da bi se sve smjestilo u malen prostor, potrebno je mnogo kreativnosti i ideja, ali njoj je to uspjelo. Ključna je bila činjenica da maksimalno treba iskoristiti vertikalni dio prostora u stanu.

Vlasnica je pazila da ima dovoljno skladišnog prostora. Upravo zato su elemente koji bi u većim kuhinjama stajali po dužini smješteni i u visinu prema stropu.

Više životnog prostora dobila je tako što je spavaću sobu smjestila na galeriju, povezanu s donjim uskim stubama. Cijeli stan može se bez problema prikazati u samo jednoj fotografiji ako baš treba. Doslovno, kada stojite na ulaznim vratima, pred sobom imate cijeli stan koji, iako je zaista mali, ima sve potrebno za život.

Od skladišnog prostora ispod stubišta do blagovaonice sa stolom i stolcem, svaki centimetar pažljivo je razmotren i najbolje iskorišten. Ulaz je doduše s ceste jer se stan nalazi u prostoru bivše trgovine. Hodnik i galerija izrađeni su od svijetlog drva. S druge strane, ulazna vrata stana ostavljena su u staklu, kako bi prostor imao dovoljno dnevnog svjetla. Kuhinja je velika, vrlo je funkcionalna i elegantna u svijetlo sivoj boji.

U ovom mini stanu uglavnom prevladavaju svijetle i tople boje, što je logično s obzirom na malu kvadraturu. Zidovi su imitacija svijetlosivog betona, a namještaj je ružičastih i svjetlijih bež tonova. Vlasnica je ipak, kako bi razbila monotoniju, u podove i zid galerije presvukla drvom. Upravo to daje šarm, ovom predivnom malom stančiću od 29 kvadrata.

Izvor: www.nyakvadrat.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 02:01