Interijer za 5

Dom mlade poslovne žene

Slatki mali stan od 30 kvadrata u zagrebačkom naselju Špansko

Kad smo prvi put ušli u stan od 30 kvadrata u zagrebačkom naselju Špansko, odmah nam je bilo jasno – ovdje živi netko tko je istinski zaljubljenik u dizajn i uređenje. Vlasnica Jadranka,  na ovu se našu izjavu iskreno nasmijala. – Da, oduvijek volim lijepe stvari, pogotovo ako su one vezane za prostor u kojem boravim. Često prijateljima pomognem s uređenjem privatnog ili poslovnog prostora – smije se Jadranka koja je ovaj stan kupila prije šest godina. Tada je, kaže, riječ bila o novoj zgradi i izvođaču koji nije imao prethodno iskustvo projektiranja zgrada i stanova.

Najveći izazov

– S obzirom na navedeno, iznimno sam zadovoljna izvedbom projekta – ističe i dodaje da je na prvi pogled odmah znala da će uređenje ovog stana biti veliki izazov, ponajprije zato što je riječ o malom prostoru, a male prostore je uvijek najteže uspješno urediti. – Najveći izazov mi je bila spavaća soba koja ima samo sedam kvadrata, a u koju sam željela staviti bračni krevet, ormar, komodu i radni stol, što sam na kraju i uspjela.

Na kraju je ispalo da sam spavaćom sobom najzadovoljnija. Izabrala sam francuski krevet u toploj smeđoj boji, iznad kreveta sam postavila dvije lampe i tapetu s prugama da bi prostoriju vizualno produžila. Ostatak prostora je u bijeloj boji s akcentima u lila boji – objašnjava Jadranka koja priznaje da je od samog početka točno znala kako želi da joj u konačnici stan izgleda i koje boje želi kao prevladavajuće.

Izrađeno po mjeri

– Budući da je riječ o malom prostoru, izabrala sam bijelu boju visokog sjaja za sve elemente u stanu, u kombinaciji sa smeđom i ljubičastom koja se nalazi u svakom dijelu stana kao akcent boja. Kuhinja je također bijela, visoki sjaj, s radnom pločom u smeđoj boji. Odlučila sam detaljima koji su prvo funkcionalni, a zatim i vizualno zanimljivi, dodati toplinu i boje, poput šarenog miksera Kenwood koji me osvojio na prvu.

Inače, u cijelom stanu provlače se detalji iz Umbra kolekcije (od satova, okvira za slike do stalka za vino itd.) koju možete kupiti u Home Sweet Homeu – kaže Jadranka uvodeći nas u glavnu prostoriju u stanu, dnevni boravak. – Imala sam sreću jer sam imala odličnog stolara iz Stolarije Grivić koji je moje ideje pretočio u djelo. Zbog veličine stana od početka sam znala da gotove komade namještaja ne mogu koristiti i da sve veće i konkretnije mora biti izrađeno po mjeri. Ono što sam mogla, ipak sam kupila.

Tako ovdje dominira Calligaris stol sa stolcima i Martini Light viseća lampa. Budući da sam naslijedila stol i stolce koji su bili u bijeloj boji, odlučila sam promijeniti ploču stola u wenge boju da bi to dalo toplinu prostoru, a stolce sam dala obojiti u smeđu i ljubičastu boju. Komodu koja se isto tako nalazi u dnevnom boravku zamislila sam tako da dio bude u staklu, a dio u visokom sjaju – kaže Jadranka koja nam priznaje da za sunčanih dana najviše voli boraviti na balkonu od 10 četvornih metara koji smatra nastavkom dnevnog boravka.

Omiljeni viseći stolac

– Na pod balkona stavila sam drveni pod prilagođen za vanjske uvjete te prigodni stol i stolce, a komad za koji se svi otimaju definitivno je viseći stolac koji sam nabavila u Ikei. Pokazao se kao pun pogodak – zaključila je Jadranka.

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.


Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2021 02:03