STAN OD 65 KVADRATA

Dom mlade žene uređen prema feng shuiju

 

Mnogi vjeruju da drevno kinesko umijeće uređenja doma prema feng shuija u naš život unosi sklad, zadovoljstvo, zdravlje i radost. Ovaj koncept s istoka prigrlili su mnogi zapadnjaci kako bi postigli izbalansiranu energiju u prostora u kojem živimo i radimo. Prema feng shui filozofiji uređenje doma ima snažan utjecaj na naše živote i ako želimo svoj dom urediti prema smjernicama iz feng shuija postoje određena pravila koja trebamo slijediti. Udobnost mora biti prioritet, raspored namještaja je također izuzetno važan, dobar feng shui dizajn ne dozvoljava tamne točke jer tada chi energija ne protječe ravnomjerno, trebali biste pažljivo odabrati oblike predmeta i namještaja; različiti oblici pružaju i različite osjećaje, krevet u spavaćoj sobi nikad ne treba postavljati naspram vrata, idealno je postavljanje uz jedan zid koji onda pruža zaštitu, a ogledala se trebaju postaviti strateški prema svjetlu, kao i prema predmetima koje želimo da se ‘ogledaju’. Sve što je lijepo treba ‘duplicirati’. Također, u feng shuiju postoji pet elemenata koji se izražavaju pomoću boje. Uklapanjem tih pet paleta boja u svoj dom stvorit ćete prostor s namjerom i privući energiju koja vam treba.

Stan u koji vas danas vodimo veličine je 65 četvornih metara i uređene je za mladu ženu upravo prema osnovnim principima feng shui filozofije, što je bio glavni zahtjev investitorice. Projekt je imao za cilj ne samo stvoriti topao i ugodan dom, već i osigurati vlasnici sreću i financijsku dobrobit.

Iza uređenje stoji dizajnerski tim Neiman Design, koji je krierao novi tlocrt stana od nule. Tako je dugi glavni zid koji komunicira s cijelim prostorom u skladu je s Feng Shui konceptom, kao i izduženi oblik apartmana te veliki prozor u kuhinji i spavaćoj sobi, koji potiču protok energije.

Oštru su energiju dizajneri neutralizirali staklenim zidom kupaonice i sobnim biljem na prozorima i balkonu, dok sudoper postavljen uz zid kuhinje pruža financijsku stabilnost i pomaže u jačanju odnosa između muškarca i žene. Odabrane boje također su u skladu s Yin-Yang filozofijom. Tople su i svijetle, naglašavaju ženstvenu energiju i potiču na odmor i opuštanje.

Foto: neiman.com.ua

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:10