Američka priča

Dom u kojem boho susreće Divlji zapad

Golema kuća prepuna šarenih detalja.

PROFIL

INFO: obiteljska kuća u najmu pretvorena u radni i stambeni prostor
LOKACIJA: Nashville, Tennessee
UREĐENJE: vlasnici


U ovoj velikoj kući koja u sebi objedinjava prostor za život i prostor za rad i koja se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama u grad Nashville-u u saveznoj državi Tennessee, smještena je pomno odabrana zbirka detalja koja daje poseban šarm njenom interijeru. Kod ovakvih interijera važno je imati na umu da se oni stvaraju kontinuiranim istraživanjem okoline i postupnim sakupljanjem predmeta koji oduševljavaju vlasnika te zbog toga služe kao podsjetnik na putovanja i proživljena iskustva.

Spajanjem starog i novog ovaj prostor pretvoren je u eklektičnu mješavinu aktualnih trendova i prošlosti. Inspiraciju za uređenje svog prostora vlasnice su pronašle u Divljem zapadu i američkoj kulturi te neke od najzanimljivijih detalja čine upravo predmeti i dekorativni posteri koji zazivaju duh prošlih vremena. Uz to je neizbježan i utjecaj boho stila koji se očituje u miješanju uzoraka i tkanina iskorištenih u raznovrsne namjene, od zaklanjanja golemog prozora u spavaćoj sobi do prekrivača za krevet, tepiha i zavjesa. Pletivo koje se pojavljuje posvuda te zelenilo biljaka kojih je u ovoj kući čak više od pedeset uvode prirodne elemente u prostor.

Za razliku od blagovaonice koju obilježava jaki geometrijski print tapeta te tamno zelena boja ostalih zidova, kuhinja je svježa i prozračna, s bijelim i svijetlo zelenim zidovima i jednostavnim namještajem. U ostalim dijelovima kuće nalaze se raznovrsni vintage komadi namještaja na kojima se vidi da su svašta proživjeli, što je jedna od osnovnih misli vodilja koncepta uređenja ovog interijera. Spoj novih trendova poput printa palmi ili jakih geometrijskih uzoraka i takvih stariji komada odlično funkcionira na svim razinama ove kuće. Vlasnice su uredile i prostrani studio za rad na sličan način, s bojama drva i uzorcima na zidu.

Pogledajte sve detalje ove kuće u našoj galeriji!

Izvor: domino

Foto: Amber Ulmer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:54