SVE JE U DETALJIMA

Dom za mladog glazbenika: Kad se ekscentričnost i elegancija susretnu u 70 kvadrata

 Ema Peter
Arhitekti iz studija Falken Rynolds učinili su da je glavna prostorija i srce ovog doma prostrani dnevni boravak

Iako domove često percipiramo samo kao mjesta u kojima boravimo pa je stoga obično nužno da oni budu ugodni i imaju opuštajuću atmosferu, oni su u većini slučajeva odraz našeg karaktera. Poput odjeće koja nas ponekad definira, tako i uređenje našeg doma može jako često puno toga reći o nama. Najmanje sitnice koje odlučimo postaviti na policama, zidovima, zavjese koje odaberemo ili čak nešto potpuno marginalno poput posteljine može reći puno o tome tko smo.

image
Ema Peter
image
Ema Peter
image
Ema Peter
image
Ema Peter

Fantastičan primjer sinergije karaktera i uređenja doma pronašli smo u Vancouveru, u domu mladog glazbenika. Na 9. katu stambene zgrade u stanu od 70- ak kvadrata ovo je svakako mjesto koje je više od doma, kako ga i sam vlasnik voli nazvati – "ovo je prostor za bliske susrete ljubitelja glazbe i razmjenu kreativnih ideja, a na samo prostor za život jednog glazbenika".

image
Ema Peter
image
Ema Peter
image
Ema Peter
image
Ema Peter

Stoga je u interijeru sve pogodno za opuštenu komunikaciju i ugodan provod. Arhitekti iz studija Falken Rynolds učinili su da je glavna prostorija i srce ovog doma prostrani dnevni boravak, okupan prirodnim svjetlom koji se ponajviše ističe zanimljivim drvenim stropom s gredama koji se proteže kroz cijeli stan te više naliči na neku seosku kuću nego na prostor u urbanoj sredini.

image
Ema Peter
image
Ema Peter
image
Ema Peter
image
Ema Peter

Dodatne posebnosti koje se ističu su udobni kauč te niz dizajnerskih fotelja, strateški raspoređenih za ugodnu atmosferu. Otvorene police u ovom istom prostoru svjedoče o unutarnjem svijetu vlasnika, kao i odabir umjetnina na zidovima. Kuhinja ocrtava malo drugačiju priču, ravne linije i čistoća bijele boje kao da stoje u kontrastu s ostatkom uređenja.

image
Ema Peter
image
Ema Peter

Specifičan izgled stana nastavlja se i u vlasnikovoj spavaćoj sobi gdje je osim velikog kreveta smještena i "otvorena" kupaonica s kadom i tušem, točnije rečeno kupaonica je dio spavaće sobe bez ikakvih vizualnih pregrada koje jamče privatnost. U stanu su se našla još dva toaleta koji ne zaostaju odabirom uređenja i donose jednu psihodeličnu notu u ovaj neobični dom.

Iako je u jednu ruku poprilično ekcentričan, ovaj dom sa svojim obiljem detalja stvara doista živu i primamljivu atmosferu, koja ujedno posjeduje i eleganciju te svakako potakne u vama želju da upoznate vlasnika koji je ovo sve i osmislio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 02:51